2017. december 16. szombat
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. december 15. 12:08

Sokfelé további csapadék

Az északnyugat-európai ciklon előoldalán kialakuló peremhullám alakítja időjárásunkat. Sokfelé várható további eső, éjszakától a Dunántúlon és a hegyekben havas eső, hó is. Szombatra mérséklődik a felmelegedés.

OMSZ: 2017. december 14. 11:33

Pénteken újabb hidegfront

Ismét egy hidegfront közeledik hozzánk, pénteken át is vonul felettünk. Emiatt nagyobbrészt borult égre, erős délies szélre, és kissé melegedő időre számíthatunk. Emellett több helyen várható eső.

OMSZ: 2017. december 13. 10:45

Enyhe, nedves idő

Egyre inkább az északnyugat-európai ciklon előoldala alakítja időjárásunkat, dél, délnyugat felől  enyhébb, eleinte kissé szárazabb, majd ismét nedves levegő áramlik a Kárpát-medence fölé.

OMSZ: 2017. december 12. 13:50

Hidegfront vonul át

Hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, szerdán ismét az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk. A front mögött átmenetileg hidegebb, szárazabb levegő áramlik fölénk.

OMSZ: 2017. december 11. 10:46

Enyhe idő

Szokatlanul enyhe időt követően hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, szerdán ismét az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk. A front mögött átmenetileg hidegebb, szárazabb levegő áramlik fölénk.

OMSZ: 2017. december 10. 11:43

Jelentős enyhűlés

A Kárpát-medence egy nyugat-európai ciklon előoldalára kerül. Erős déli áramlással többnyire nedves, és több fokkal enyhébb levegő érkezik térségünk fölé. Az ország nagyobb részén átlag feletti maximum várható.

OMSZ: 2017. december 9. 10:33

Napos idő, majd megnövekvő felhőzet

Vasárnap a hideg éjszakát követően eleinte száraz, majd nyugat felől több fokkal enyhébb, nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe.

OMSZ: 2017. december 8. 11:24

Változó halmazállapot

Az érkező frontrendszer szombaton lassan kelet felé mozog tovább, mögötte több fokkal hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Az eső mellett egyre többfelé havas esőre, havazásra is számíthatunk, a Tiszántúlon vált át legkésőbb a halmazállapot. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

OMSZ: 2017. december 7. 10:40

Beborul az ég, elered az eső

Péntek délután északnyugat felől egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja éri el a Kárpát-medencét. Mindenütt beborul az ég, elered az eső.

OMSZ: 2017. december 6. 10:36

Csütörtökön több helyen tartósabban ködös marad az idő

A mediterrán térségben lévő anticiklon középpontja térségünk irányába helyeződik, amivel meleg levegő érkezik a magasban. Ez kedvező feltételeket teremt a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet kialakulásához, ami helyenként tartósan megmarad.

Cikkek száma: