2017. június 28. szerda
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. június 28. 10:46

Viharos szél, zápor, zivatar

A nyugat-európai ciklon előoldalán délies áramlással több fokkal melegebb levegő érkezik térségünkbe. Éjszaka egy érintőleges hidegfront vonul át felettünk. Holnap a ciklon északabbra helyeződik. 

OMSZ: 2017. június 27. 10:47

Fokozódó hőség

Szerdán a nyugat-európai ciklon előoldalán délies áramlással több fokkal melegebb levegő érkezik térségünkbe, tovább fokozódik a hőség. A déli szelet északnyugaton viharos széllökések kísérik.

OMSZ: 2017. június 26. 10:53

Napos, meleg idő fátyolfelhőkkel

Kedden már  egy nyugati ciklon előoldalára kerül térségünk. Egy-két fokkal melegebb és szárazabb levegő érkezik a medence fölé. Számottevő csapadék nem lesz, változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti időnként a napsütést.

OMSZ: 2017. június 25. 11:02

Hidegfront mögötti helyzet

Az éjszaka átvonult hidegfrontot követően hétfőre megnyugszik az időjárás, az ország legnagyobb részén már nem lesz csapadék, kissé szeles hátoldali helyzetre számíthatunk.

OMSZ: 2017. június 24. 12:33

Vasárnap újra heves zivatarok

Nedves, labilis levegő érkezik fölénk, emiatt vasárnap többfelé várható zápor, zivatar, késő délutántól hidegfront éri el térségünket. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik.

OMSZ: 2017. június 23. 13:01

Marad a hőség

Ma átmenetileg szárazabb idő lesz, kevés felhő zavarja a napsütést, folytatódik a hőség. Az esti óráktól ismét nedves, labilis levegő érkezik fölénk, az Alpokalján, az Észak-Dunántúlon már megjelenhetnek az első záporok, zivatarok. Vasárnap összességében többfelé valószínű zápor, zivatar, késő délutántól hidegfront érinti a térséget. 

OMSZ: 2017. június 22. 10:41

Hőség záporral, zivatarral

Hidegfront vonul át felettünk, hatására többfelé záporokra, zivatarokra számíthatunk, heves zivatarok is lehetnek. Az északi területeken viharos széllökések is lesznek, heves zivatarok környezetében pedig károkozó szél, jégeső is előfordulhat. A front mögött átmenetileg szárazabb levegő érkezik, szombaton már kevés felhő zavarja a napsütést, folytatódik a hőség.

OMSZ: 2017. június 21. 11:23

Kissé tovább melegszik a levegő

Csütörtökön az elvonult érintőleges hidegfront után kissé  tovább erősödik a nappali felmelegedés, és zápor, zivatar esélye is kicsi.

OMSZ: 2017. június 20. 10:29

Gyenge hidegfront záporokkal, zivatarokkal

Észak felől gyenge hidegfront vonul át felettünk, de számottevő lehűlés nem várható. Több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. 

OMSZ: 2017. június 19. 10:29

Kezdődő hőség

Száraz és egyre melegebb levegő áramlik térségünk fölé. Kedden már sok helyen 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és a hőség a következő napokban is folytatódik.

Cikkek száma: