2018. május 22. kedd
Időjárási helyzet

OMSZ: 2018. május 21. 12:09

Többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás

Délies áramlással nagy nedvességtartalmú, labilis levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Kedden többfelé kell záporra, zivatarra számítani, amelyet helyenként felhőszakás kísérhet. 

OMSZ: 2018. május 20. 12:05

Hétfőn főként az Alföldön számíthatunk záporra, zivatarra

Északkelet-Európa feletti magasnyomás délnyugati peremén lesz térségünk. Hétfőn már ismét labilisabbá válik felettünk a légkör, elsőrorban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar.

OMSZ: 2018. május 19. 10:25

Egyre több napsütés

Egyre inkább a Kárpát-medencétől északra elhelyezkedő magasnyomás alakítja időjárásunkat.

OMSZ: 2018. május 18. 10:52

Ciklon és anticiklon határterület

A következő időszakban térségünk időjárását egyaránt befolyásolja a lassanként dél, délkelet felé helyeződő, töltődő ciklonális mező, illetve a tőlünk északnyugatra megerősödő magasnyomás. Míg előbbi elegendő nedvességet és emelést biztosít a záporoknak, zivataroknak, addig utóbbi a Kárpát-medence nyugati tájaira már szárazabb, stabilabb rétegződésű levegőt szállít.

OMSZ: 2018. május 17. 10:16

Változékony idő

A napok óta hazánk időjárását meghatározó sekély ciklon és magassági hidegörvény pénteken lassan észak, északkelet felé helyeződik.

OMSZ: 2018. május 16. 11:24

Távolodó ciklon

Egy magassági hidegörvénynek és egy sekély ciklonnak köszönhetően az elmúlt 5 nap során az ország legnagyobb részén jelentősebb csapadék hullott. Csütörtökön a ciklon már északabbra helyeződik, de hatása még érezhető lesz.

OMSZ: 2018. május 15. 13:42

Átlag alatti maximum-hőmérséklet

Magassági hideg légörvény és egy hozzá kapcsolódó sekély ciklon alakítja időjárásunkat. Szerdán eleinte még nedvesebb, majd szárazabb léghullámok érik el térségünket. A Tiszántúlon sokfelé várható nagy mennyiségű csapdék.

OMSZ: 2018. május 14. 11:42

Mérséklődik a meleg

Ciklonális mező és magassági hidegörvény alakítja időjárásunkat, nedvesebb és hűvösebb levegő lesz felettünk. Mérséklődik a felmelegedés, és több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar.

OMSZ: 2018. május 13. 13:26

Két hidegcsepp között

Időjárásunkat hétfő estig döntően két magassági hideg légörvény (hidegcsepp) alakítja. Az egyik, az Olaszország közelében található a délnyugati országrészben okoz vasárnap délutántól csapadékot, a másik, a tőlünk északkeletre, északra elvonuló - retrográd módon, északnyugat, nyugat felé mozgó - pedig hétfőn több fokkal hűvösebb levegőt szállít a Kárpát-medencébe.

OMSZ: 2018. május 12. 11:35

Hidegcsepp érkezik

Vasárnap egy magassági hidegcsepp közelíti meg a Kárpát-medencét kelet felől, amelynek hatására kissé hűvösebb, változó nedvességtartalmú légtömegek érik el térségünket.

Cikkek száma: