2017. április 28. péntek
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. április 27. 18:31

Ön melyik tájegységet választotta volna ma?

A bizonytalan időjárási helyzetben egy valami biztosnak tűnt: nagy lesz a hőmérséklet-különbség kelet és nyugat között.

Ahogy az a csütörtök délutáni hőmérsékleti térképből látható, kis híján teljesült is, hogy egyidejűleg 20 fokos hőmérésklet-különbség jöjjön létre az országon belül.

A front, mely félig már "betette lábát" az országba, pénteken sem vonul át teljesen felettünk, így még egy napig megmarad a nagy kontraszt.

OMSZ: 2017. április 27. 10:38

Északnyugaton hideg, keleten meleg idő

Ma és holnap is egy hullámzó frontrendszer, illetve sekély ciklon alakítja időjárásunkat, amely csak pénteken estefelé helyeződik kelet felé.

OMSZ: 2017. április 26. 10:55

Kettészakad az ország időjárása - közel 20 fok különbség kelet és nyugat között

A tőlünk nyugatra húzódó hosszú frontrendszer csak nagyon lassan közelít a Kárpát-medence felé. Csütörtökön a hideg levegő az alacsony légrétegekben már beszivárog az Észak-Dunántúlra; abban a térségben felhős, esős idő várható, és a hőmérséklet csaknem a hajnali minimum értékek körül "konzerválódik". Ezzel szemben az ország keleti felére délies áramlással még meleg levegő érkezik, ott a több órás napsütés és az élénk szél hatására több helyen 25 fok köré melegedhet fel a levegő.

OMSZ: 2017. április 25. 11:06

Egy nyárias nap

Szerdán délnyugat felől még meleg levegő érkezik térségünk fölé, kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

OMSZ: 2017. április 24. 11:00

Tovább erősödik a nappali felmelegedés

Kedden egy Északnyugat-Európa feletti ciklon áramlási rendszerébe kerül térségünk. Délnyugati áranlással enyhe levegő érkezik, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

OMSZ: 2017. április 23. 10:33

A hideg hajnalt követően melegedés kezdődik

A hideg hajnalt követően délnyugat felől melegebb levegő áramlik térségünk fölé, erősödik a nappali felmelegedés mértéke.

OMSZ: 2017. április 22. 11:06

Vasárnap felhőátvonulások

Vasárnapra virradóan hidegfront vonul át felettünk, mögötte néhány fokkal hűvösebb és szárazabb levegő érkezik fölénk. 

OMSZ: 2017. április 21. 11:09

Szombaton nedvesebb léghullámok érkeznek

Az elmúlt napok csapadékos időjárást okozó ciklon elhagyta térségünket. Helyét eleinte egy északnyugat felől benyúló anticiklon veszi át, amelynek peremén szombaton nedvesebb léghullámok érkeznek. Sok felhőre, délutántól többfelé gyenge esőre, záporra számíthatunk.

OMSZ: 2017. április 20. 11:03

Visszatér a tavasz

A felettünk lévő ciklon fokozatosan elhagyja térségünket, és egyre inkább a nyugat-európai anticiklon peremén északnyugat felől érkező szárazabb, kissé melegebb léghullámok alakítják időjárásunkat.

OMSZ: 2017. április 20. 09:00

Friss adatok a ciklon tevékenységéről

Hegyeinkben olyan hóréteg alakult ki, mint amely a tél során egyszer sem. Az ország középső tájain bő egy-másfél havi csapadék esett 48 óra alatt. A szélsebesség a vártnak megfelelően az Alpokalján volt a legerősebb, ott a széllökések elérték a 90 km/h-t.

Cikkek száma: