2017. január 21. szombat
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. január 21. 10:39

Egyre több helyen köd

Továbbra is anticiklon, illetve magassági gerinc helyezkedik el a Kárpát-medence fölött, valamint a magasban kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, ez kedvez a ködképződésnek.

OMSZ: 2017. január 20. 10:53

Napsütés és köd

Anticiklon, illetve magassági gerinc helyezkedik el a Kárpát-medence fölött, valamint a magasban kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk.

OMSZ: 2017. január 19. 12:39

Egyre szürkébb, fagyos idő

Anticiklon alakítja időjárásunkat, a magasabb rétegekben már melegedés kezdődik. A gyengülő légmozgások hatására egyre nő az alacsonyszintű felhőzet, és a köd kialakulásának valószínűsége. Ez az időjárási helyzet kedvez az ún. hidegpárna kialakulásának.

OMSZ: 2017. január 18. 11:33

Csökkenő felhőzet

Nyugat felől lassanként egy anticiklon húzódik térségünk fölé, a Kárpát-medencétől délre örvénylő ciklon hatása gyengül. Szárazabb levegő érkezik fölénk, a déli országrészben is egyre több helyen csökken a felhőzet.

OMSZ: 2017. január 17. 10:10

Délen kisebb havazás, északon több-kevesebb napsütés

Erősödő anticiklon húzódik nyugat felől térségünk fölé, ugyanakkor a Kárpát-medencétől délre ciklon örvénylik. Ennek a ciklonnak csapadékzónája eléri a déli, délnyugati területeket, emiatt ott kisebb havazásra is számíthatunk, másutt csapadék nem valószínű. Ma napközben kissé szárazabb levegő érkezik, de a déli határnál havazás még továbbra is lehet.

OMSZ: 2017. január 16. 10:26

Főként délen kisebb havazás

Erősödő anticiklon húzódik nyugat felől térségünk fölé, ugyanakkor a Kárpát-medencétől délre ciklon örvénylik. Ennek a ciklonnak csapadékzónája eléri a déli, délnyugati területeket, emiatt ott kisebb havazásra is számíthatunk, másutt csapadék nem valószínű.

OMSZ: 2017. január 15. 13:26

Hétfőre felhősre fordul az idő

Erősödő anticiklon húzódik nyugat felől térségünk fölé, amely nem engedi lényegesen északabbra mozdulni a középpontjával Dél-Olaszország fölött örvénylő mediterrán ciklont. A ciklon csapadékzónájának széle hétfő estétől éppen csak érintheti déli megyéinket. A vasárnapi többnyire napos időt követően éjszaka nagy területen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, majd a ciklon felhőzete is benyúlik a Kárpát-medence fölé, ezért hétfőn sok felhőre, napközben is fagyos időre kell számítani.

OMSZ: 2017. január 14. 10:36

Már csak északkeleten lehet havazás

Nyugat felől egyre inkább anticiklon nyúlik be a Kárpát-medence fölé, emiatt vasárnap már alapvetően száraz idő várható több órás napsütéssel. Csupán északkeleten lehet felhősebb az idő, arrafelé gyenge havazás sem kizárt.

OMSZ: 2017. január 13. 21:03

Szombaton többfelé kisüt a nap

A jelentős csapadékot okozó hullámzó frontrendszer mögött szárazabb, egyre hidegebb levegő érkezik fölénk. Hatására legalább néhány órára kisüt a nap, de zavartalan napsütésre nem számíthatunk, szórványosan pedig továbbra is előfordulhat kisebb havazás, hózápor.

OMSZ: 2017. január 13. 12:27

Frontrendszer nagy mennyiségű csapadékkal

Hullámzó frontrendszer vonul át a Kárpát-medencén, amely mögött hideg levegő érkezik holnapra fölénk. A front mentén nagy mennyiségű csapadékra van kilátás. Szinte az összes csapadéktípus fellelhető lesz, ami ilyenkor ebben a klímaövben előfordulhat. Péntek napközben vegyes halmazállapot várható, de délutántól nyugat felől egyre nagyobb területen havazás lesz a jellemző.

Cikkek száma: