2017. március 28. kedd
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. március 28. 10:28

Eseménytelen idő sok napsütéssel

Szerdán még döntően anticiklon alakítja időjárásunkat, sok napsütésre számíthatunk.

OMSZ: 2017. március 27. 11:45

Szinte zavartalan napsütés

Kedden anticiklon alakítja időjárásunkat, száraz, napos idő várható.

OMSZ: 2017. március 26. 10:14

Fagyveszélyes éjszaka, enyhe, napos hétkezdet

Egyre inkább anticiklon alakítja időjárásunkat. Az itt lévő hideg levegő, valamint az éjszakára mérséklődő szél hatására erős éjszakai lehűlés várható, a hajnali órákban a fagyzugos helyeken akár -5 fok is lehet. Hétfőn már erősödik a nappali felmelegedés, 15 fok köré melegszik a levegő.

OMSZ: 2017. március 25. 10:57

Átlagnak megfelelő hőmérséklet

Az éjszaka érkezett gyenge hidegfront gyorsan helyeződik dél felé, délutánra már a déli megyéket is maga mögött hagyja. Mögötte az eddigieknél több fokkal hidegebb levegő érkezik, de a hőmérséklet csúcsértéke nem süllyed az átlagos alá.

OMSZ: 2017. március 24. 11:18

Többnyire napos idő

A tőlünk északra vonuló hullámzó frontrendszer hidegfronti szakasza mögött több fokkal hűvösebb és szárazabb levegő éri el hazánkat.

OMSZ: 2017. március 23. 11:10

Egyre hűvösebb levegő érkezik

A tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon peremén szárazabb és pár fokkal hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Ez erős északi, északkeleti szél formájában történik majd meg, és szintén ennek hatására északkeleten záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak.

OMSZ: 2017. március 22. 11:27

Meleg idő helyenként záporral

A Kárpát-medencétől északra elvonuló frontzóna érintőleges hatásaként helyenként zápor kialakulhat. Az időjárás jellegében azonban lényeges változás nem várható; továbbra is többórás napsütés és az átlagosnál magasabb hőmérséklet valószínű.

OMSZ: 2017. március 21. 10:41

Meleg idő

A Kárpát-medencétől északra vonuló időjárási frontok továbbra sem hoznak lényeges változást időjárásunkban. Egy hidegfront közelíti meg térségünket, de tőlünk  északkelet felé mozdul el, fölénk szerdán is enyhe levegő érkezik. A többórás napsütés mellett a délutáni, esti órákban azonban elszórtan záporeső kialakulhat.

OMSZ: 2017. március 20. 10:52

Benedek hozza...

Sándor, József, Benedek, zsákban hozza a meleget...

Benedek napján igen enyhe levegő áramlik térségünk fölé. Változó felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, számottveő csapadék nem lesz. A délutáni órákra - az ország nagy részén -  várhatóan 20 fok közelébe melegszik föl a levegő, ami  április végének megszokott hőmérséklete.

OMSZ: 2017. március 19. 11:43

Melegedés kezdődik

A nyugat-európai ciklon előoldalán a következő napokban egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Így már hétfőn is 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet a Dél-Dunántúlon, de a következő napokban még tovább erősödik majd a nappali felmelegedés mértéke.

Cikkek száma: