2018. április 24. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.04.24. kedd éjfélig

A reggeli órákig elszórtan kialakulhatnak zivatarok. Egy-egy intenzívebb zivatar sem zárható ki, éjfélig a középső országrész északi részein, az éjszaka második felében a Dunántúl középső, délnyugati területein viharos (55-65 km/h) szél és esetleg jégeső (1 cm körüli vagy efeletti átmérővel) kíséretében.

Kedden napközben keleten helyenként, a déli és nyugati határ közelében néhol valószínű zivatarok kialakulása szélerősödés (55-70 km/h) kíséretében. Az északkeleti, keleti területeken egy-egy zivatart akár jégeső (1 cm körüli átmérő) is kísérhet.

2018.04.23. 22:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. április 23. 23:08 (21:08  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.