2018. június 18. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.06.19. kedd éjfélig

Hétfőn este, késő este az ország déli, délkeleti harmadán pattanhat ki egy-egy mérsékelt intenzitású zivatar.

Kedden a nap második felében zivatarok kialakulására az Alföld délnyugati felén, valamint a Dunántúl keleti, délkeleti harmadán van számottevőbb esély egy-egy adott pontban.

Intenzív záporokból, zivatarokból az előbb említett vidékeken felhőszakadás (20-30mm csap) kisebb körzetekben előfordulhat.

2018.06.18. 18:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. június 18. 18:32 (16:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.