2016. december 10. szombat
Riasztás

2016. december 10. szombat
2016. december 11. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.12.11. vasárnap éjfélig

Napközben a legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok, de északkeleten, főként a magasabb, rétegfelhőzetbe burkolózó területeken maradhatnak tartósan ködös körzetek. Estétől vasárnap kora délelőttig ismét előfordulhat sűrű köd, nagyobb eséllyel és kiterjedéssel északkeleten. A szélcsendes, tartósan derült tájakon kisebb körzetekben másutt is (pl. a Kisalföldön, a délnyugati tájakon és az Alföld délkeleti részén) lehet köd. Vasárnap napközben ismét javulnak a látási viszonyok.

A fagypont alatti felhős, ködös részeken ónos szitálás nem zárható ki.

Vasárnap késő délutántól, estétől az északnyugatira forduló szelet a magasabban fekvő helyeken már 70-75 km/h körüli lökések kísérhetik.

2016.12.10. 10:04 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. december 10. 10:08 (09:08  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.