2016. július 30. szombat
Riasztás

2016. július 30. szombat
2016. július 31. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.07.31. vasárnap éjfélig

Szombaton délután, este a Dunántúl északi felén (különösen az Alpokalján), illetve az északkeleti határvidéken fordulhat elő néhány zivatar. Zivatart átmeneti intenzív csapadék, szélerősödés kísérhet.

Vasárnap reggel, kora délelőtt ismét az északnyugati megyékben, napközben az ország északi felén van esélye néhol zivatar kialakulásának. A nap utolsó óráiban hidegfront éri el az országot, ekkor a Kisalföldön és az Alpokalján kiterjedt zivatartevékenység kezdődhet felhőszakadással, esetleg szélviharral és jégesővel.

2016.07.30. 10:10 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. július 30. 10:18 (08:18  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás