2016. október 23. vasárnap
Riasztás

2016. október 23. vasárnap
2016. október 24. hétfő

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.10.24. hétfő éjfélig

Ma a Dunántúl déli részén a középső országrészben és az Északi-középhegység térségében csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Az előttünk álló éjszaka a Dunántúlon (az északnyugati területeken kevésbé), illetve a középső országrészben (kiemelten a Duna vonala térségében) nagyobb területen képződhet sűrű köd. Hétfőn délelőtt nagy területen javulhatnak a látási viszonyok, azonban a maihoz hasonlóan Pest-megye északi, illetve magasabb részein, illetve az Északi-középhegység térségében (nagyobb területi változékonyság mellett) tartósan rossz látási viszonyok valószínűek.

2016.10.23. 12:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. október 23. 12:28 (10:28  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.