2017. november 21. kedd
Riasztás
Mezőtúri járás
Nincs érvényben riasztás
2017. november 21. kedd
2017. november 22. szerda

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.11.22. szerda éjfélig

Köd:

A ma esti óráktól a szerda délelőtti, déli órákig az Északi-középhegység térségében tartós pára, illetve sűrű köd valószínű, amely várhatóan szerdán napközben pár száz méterre megemelkedhet.

Vegyes csapadék:

Ma az eső mellett az ország északkeleti harmadán síkvidéken átmenetileg havas eső, hó is hullhat, jellemzően pozitív hőmérsékletek mellett. Északkeleten síkvidéken az esetlegesen átmenetileg megmaradó hó (lepel - 1 cm körüli) olvadni fog. Az Északi-középhegység magasabban fekvő (kb. > 300-350 m) - főként nyugati részein - átmenetileg 2-3 cm-t meghaladó hó is hullhat.

2017.11.21. 09:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. november 21. 09:58 (08:58  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.