2018. február 24. szombat
Riasztás
Békési járás
Nincs érvényben riasztás
2018. február 24. szombat
2018. február 25. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.02.25. vasárnap éjfélig

KISEBB MENNYISÉGŰ HÓ:

Szombat este eleinte főként a középső-északi országrészben (Pest megye és tágabb környezete) szórványos havazás, hózápor várható. A késő esti óráktól a havazás súlypontja fokozatosan dél, délnyugat felé helyeződik, majd vasárnap hajnalban, reggel már a Dél-Dunántúlon is megszűnőben lesz a havazás. Többnyire lepel-2 cm várható, de néhol 3-5 cm is hullhat. A nagyobb mennyiségekre általában a Duna vonalához közelebb eső területeken (Duna-Tisza köze nyugati, Dunántúl keleti részén) számíthatunk.

HÓFÚVÁS:

A hóval borított tájakon az élénk, erős északias szél hordja a havat. Főként Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani. Szombat késő estétől a közép-dunántúli régióban mérséklődik a szél, így kevésbé fordulhatnak elő hófúvásos útszakaszok.

VIHAROS SZÉL:

Az Alföld északi részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az északkeleti szelet kísérő legerősebb széllökések elérhetik, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében meg is haladhatják a 60-65 km/h-t.

HIDEGSTRESSZ:

A legalacsonyabb hőmérséklet vasárnap hajnalban, majd estétől főként északon és a Dunántúlon helyenként -15 fok köré csökkenhet. Az erős szél azonban az Alföldön is jelentősen rontja a hőérzetet. Csütörtökig a hőmérséklet várhatóan nem emelkedik fagypont fölé.

2018.02.24. 17:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. február 24. 18:08 (17:08  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.