2018. február 24. szombat
Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.02.25. vasárnap éjfélig

KISEBB MENNYISÉGŰ HÓ:

Szombat délutántól észak felől a középső országrészben (előbb főként az Északi-középhegység nyugati felén, majd Pest megye tágabb környezetében) szórványos havazás, hózápor várható. A késő esti óráktól a havazás súlypontja fokozatosan dél, délnyugat felé helyeződik, majd vasárnap hajnalban, reggel már a Dél-Dunántúlon is megszűnőben lesz a havazás. Többnyire lepel-2 cm várható, de helyenként 3-5 cm is hullhat. A nagyobb mennyiségekre általában a Duna vonalához közelebb eső területeken (Duna-Tisza köze nyugati, Dunántúl keleti részén) számíthatunk.

HÓFÚVÁS:

A hóval borított tájakon az élénk, erős északias szél hordja a havat. Főként Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani. Szombat késő estétől a közép-dunántúli régióban mérséklődik a szél, így kevésbé fordulhatnak elő hófúvásos útszakaszok.

VIHAROS SZÉL:

Az Alföld északi részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az északkeleti szelet kísérő legerősebb széllökések elérhetik, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében meg is haladhatják a 60-65 km/h-t.

HIDEGSTRESSZ:

Szombat estétől a hőmérséklet fagypont alá csökken, és várhatóan a következő 5 napban nem emelkedik 0 fok fölé. A legalacsonyabb hőmérséklet vasárnapra hajnalban, majd estétől főként északon és a Dunántúlon helyenként -15 fok köré csökkenhet. Az erős szél azonban az Alföldön is jelentősen rontja majd a hőérzetet.

2018.02.24. 10:05 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. február 24. 16:18 (15:18  UTC)  [iRhh]