2024. április 18. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. február 1. 10:00

Bemutatkozik a Viharvadászok Egyesülete

2017. február 25-én, Budapesten, az OMSZ központjában a Magyar Meteorológiai Társaság felkérésére bemutatkozik a Viharvadászok Egyesülete.

letöltés [pdf: 102 KB]

Az érdeklődők megismerkedhetnek a heves viharokal, szupercellákka és tornádókkal, majd ezt követően megtudhatjuk, hogy hogyan kapcsolódnak mindehhez az Egyesület tevékenységei, céljai, és milyen eredményeket sikerült eddig elérni. Végül, de nem utolsó sorban pedig olyan izgalmas hazai eseteket mutatnak be részletesen, amikor szupercellák összeolvadását lehetett megfigyelni. A viharok, viharvadászatok világával most ismerkedők és a szakmában régóta tevékenykedő "öreg rókák" számára tehát egyaránt érdeklődésre tarthat számot ez a rendezvény.

Az előadásokat követő – viharvadász körökben hagyományos – jellemzően jó hangulatú, sztorizgatásokkal fűszerezett esti eszegetés-iszogatás remek alkalmat kínál arra, hogy a való életben is jobban megismerjük egymást.

A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszám (100 fő) és az éttermi helyfoglalás miatt előzetes regisztráció szükséges.

A rendezvény a Magyar Meteorológiai Társaság közreműködésével és az Országos Meteorológiai Szolgálat hozzájárulásával valósul meg.

Részletes program és egyéb információ a mellékletben olvasható.

Előadások kezdete: 2017. február 25. (szombat), 15:00
Előadások helyszíne: Országos Meteorológiai Szolgálat központjaBudapest, 1024, Kitaibel Pál u. 1. (Földszinti díszterem)