2024. április 20. szombat
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. szeptember 7. 14:17

Melegedő idő

A hétvégén ciklon előoldalán helyezkedik el a Kárpát-medence, az Alpok felett pedig egy frontzóna hullámzik. Délies áramlással meleg levegő érkezik térségünk fölé.

Szombat

Délelőtt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami a Dunától keletre meg is vastagszik. Emellett gomolyfelhő-képződés is várható. Keleten elszórtan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megerősödik, a Fertő környékén olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap

Napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd a Dunántúlon egyre vastagodó fátyolfelhőzet lesz megfigyelhető. Ott a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lesz. Délutántól a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Maximum hőmérséklet előrejelzés szombatra


Maximum hőmérséklet előrejelzés vasárnapra


A hétvégére várható csapadékösszeg az ECMWF modell alapján