2024. április 24. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. november 2. 14:19

Eseménytelen hétvége

Időjárási szempontból legalábbis mindenképpen eseménytelen lesz, ugyanis egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja a Kárpát-medence, és így hazánk időjárását is. Csendes, nyugodt, a november elején megszokottakhoz képest néhány fokkal melegebb időre készülhetünk.

Szombaton hajnalban sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelyek napközben fokozatosan feloszlanak. Ezt követően változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nélkül. A délire forduló szél a Dunántúlon megélénkül, annak északi felén meg is erősödik. A hajnali -2, +5 fkoról 10, 15 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.

Vasárnap már kevesebb helyen képződhet köd, ami  sehol sem ígérkezik tartósnak. Szakadozott - főként magasszintű felhőkból álló - felhősáv vonul át az ország felett, de csapadékra az ország döntő részén nem kell készülni. Az északi határvidéken azonban néhol gyenge eső esetleg kialakulhat. A délies szelet már többfelé kísérhetik élénk, illetve erős széllökések. A kora reggeli 1, 8 fokról általában 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az Északi-középhegységben ennél kissé hűvösebb, az Alpokalján pedig kissé melegebb is lehet.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.