2024. április 18. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. december 7. 13:56

Havazásra vált, majd megszűnik a csapadék

Szombaton egy lassan mozgó hidegfront vonul át hazánk felett, amely vasárnapra kelet felé elhagyja a Kárpát-medence területét.

Szombaton túlnyomórészt borult lesz az ég, és az Észak-Dunántúlt leszámítva sokfelé várható csapadék: az esőt napközben egyre többfelé havas eső, majd havazás váltja fel, de a keleti határvidéken csak késő délutántól változik a halmazállapot. Néhány cm-es hóréteg a Balatontól keletre alakulhat ki. A déli és a keleti megyékben jelentősebb mennyiség is hullhat. Az északi, északnyugati szelet erős, helyenként viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Vasárnap reggelre keleten is megszűnik a havazás, többnyire napos idő valószínű, estére növekszik meg nyugat felől a felhőzet. Késő este vegyes halmazállapotú csapadék lehet, főként az ország északi felén. A szél délire fordul, erős, északnyugaton viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


A legtöbb csapadékra a keleti határvidéken lehet számítani az ECMWF modell alapján


A várható legerősebb széllökések szombaton az ECMWF modell alapján