2024. március 28. csütörtök
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2013. április 25. 12:00

A legközelebbi település időjárási adatai okostelefonon

Legközelebbi település (GPS) menüponttal bővült az OMSZ nyilvános portáljának mobil eszközökre optimalizált változata. A mobil.met.hu web alkalmazás az okostelefon böngészőjén keresztül lekérdezi az eszköz GPS pozícióját, majd a GPS koordinátákat felhasználva megállapítja, hogy a 14 alap meteorológiai állomás közül melyikhez van a felhasználó a legközelebb, és annak a megfigyelési helynek az órás adatai jelennek meg a mobil eszköz kijelzőjén.

Februárban készült el az OMSZ nyilvános portáljának mobil eszközökre optimalizált változata, a mobil.met.hu, melynek egyszerűbb szerkezete, illetve a legnépszerűbb, időjárással kapcsolatos tartalmakat megjelenítő oldalai alkalmasak a kis-képernyős (mobil) használatra.

A mobil honlap minden oldaláról - a Teljes oldal gombra kattintva - el lehet jutni a www.met.hu megfelelő oldalára, ahol a már jól megszokott információk böngészhetők az adott témával kapcsolatban. A met.hu webszerver "érzékeli" a mobil böngészőket és automatikusan a mobil verzióra irányítja át!

Az OMSZ honlap mobil változatának fejlesztése (is) folytatódik, újabb tartalmakkal, menüpontokkal, illetve szolgáltatásokkal.