2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2014. szeptember 25. 12:00

Kutatók éjszakája 2014

Idén kilencedik alkalommal, szeptember 26-án, pénteken 2014-ben is megrendezésre kerül a Kutatók éjszakája. Ebben az évben az Országos Meteorológiai Szolgálat is csatlakozik a rendezvényhez.
Jöjjön el és hallgassa meg előadásainkat! 
Kérdezzen szakembereinktől!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Az esemény célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és vonzóvá tegye a kutatói életpályát. A Kutatók éjszakája továbbra is az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseménye. Ezen az éjszakán a felsőoktatási intézmények és kutató intézetek nyitják ki kapuikat, hogy közelebb hozzák az érdeklődőkhöz az egyes tudományterületek érdekességeit, aktualitásait. Minőségi ismeretterjesztés és szórakozás egyszerre, ezt jelenti tehát a Kutatók éjszakája, mely évről évre egyre több látogatót vonz, ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszínekkel.

Idén először az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársai is várják azok látogatását, akik szeretik az izgalmas újdonságokat, a meglepetéseket és kíváncsiak a Szolgálatnál folyó kutatásokra, új fejlesztésekre.

Az OMSZ hét, egyenként egy órás előadással készül az estére, melyekre előzetesen lehet regisztrálni, de bejelentkezés nélkül is várjuk vendégeinket a szabad helyek függvényében.

Jelentkezni az előadás idejének megjelölésével a kutej@met.hu e-mail címen, illetve munkaidőben a 06-1-346-4765, vagy a 06-1-346-4880 telefonszámokon lehet. Az előzetesen regisztrált vendégeink számára ülőhelyet biztosítunk.

Mivel foglalkoznak a meteorológusok a XXI. század elején?
 
Jöjjön el és hallgassa meg előadásainkat!  Kérdezzen szakembereinktől! Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Előadások

17:00 Tölgyesi László: Meteora, az OMSZ mobileszközön futtatható alkalmazása – és ami mögötte van

18:00 Tóth Zoltán: Üvegházak a világegyetemben – a planetáris atmoszférák működése és a földi klímaváltozás

19:00 dr. Baranka Györgyi: A város ahol élünk – városi hősziget jelenség

20:00 Zsebeházi Gabriella: Hogyan kutatható a klímaváltozás és milyen változásokra számíthatunk hazánkban?

21:00 Labancz Krisztina: A levegőkörnyezet megfigyelése Magyarországon – háttérszennyezettség, városi levegő, kibocsátás

22:00 Ihász István, Brajnovits Brigitta: Meddig jelezhető előre az időjárás?

23:00 Németh Ákos: Időjárás – Éghajlat – Turizmus: turisztikai klimatológiáról mindenkinek


Az előadások összefoglalója letölthető az oldalról.