2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2015. szeptember 3. 08:00

EUMETNET igazgatója az OMSZ-ba látogat

2015. szeptember 3-án Eric Petermann az OMSZ-ba látogat, ahol az MTA Meteorológiai Tudományos Bizottság Éghajlati Albizottsága szervezésében az új európai megfigyelési program, a Copernicus éghajlati szolgáltatásait ismerteti. Eric Petermann 2015. január 1-étől az EUMETNET (Európai Meteorológiai Szolgálatok Hálózata) igazgatója.

Petermann úr az EUMETNET igazgatói kinevezése előtt a Météo-France-nál dolgozott, kezdetben előrejelzőként, majd regionális igazgatóként, az utóbbi időben pedig a nemzetközi kapcsolatok előkészítéséért felelt.

Látogatásának célja a kelet-európai meteorológiai szolgálatok jobb megismerése. Az OMSZ vezetőivel áttekintik az EUMETNET programjainak jövőjét, különös tekintettel a megfigyelési programokra, és a repülésmeteorológiai európai irányelvekre.

Az EUMETNET-nek 31 európai ország meteorológiai intézete a tagja, így az OMSZ is. A szervezet fő feladata a megfigyelési, éghajlati, és időjárási modell-fejlesztési tevékenységek európai koordinációja, valamint kiemelkedő programja a Meteoalarm, amely az egységes európai meteorológiai riasztások kidolgozására törekszik.


 

Climate Change Monitoring Service of Copernicus