2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2016. május 9. 17:00

2016. május 9-12. között kerül megrendezésre a HARMO’17 konferencia

2016. május 9-12. között, Budapesten, az Országos Meteorológiai Szolgálat szervezésében kerül megrendezésre a HARMO’17 konferencia (International Conference on Harmonisation within Atmospheric Dispersion Modelling for Regulatory Purposes). A légköri diszperziós modellek harmonizációját célzó nemzetközi konferenciák sorozatának 17. ülésének célja az összehangolt légszennyezés-modellezési módszerek fejlesztése nemzetközi szinten.

A légköri diszperziós modelleket széles körben használják elsősorban szabályozási céllal a levegőkörnyezet területén dolgozó szakemberek, részben a levegőminőségéhez kapcsolódó hatósági engedélyezések során, részben pedig a levegőminőség állapotának kiértékelése területén. Azonban még jelenleg sem teljes körűek azok az eljárások, amelyek a modellezési folyamatokat megfelelően összehasonlíthatóvá, egységes elvek alapján validálhatóvá tennék. Ezért egy többoldalú nemzetközi kezdeményezés eredményeként a 90-es évek elején elkezdődött a modellezési folyamatok, eljárások harmonizációja, amelynek fontos része a HARMO konferenciák sorozata mellett a FAIRMODE (Forum for AIR quality MODelling in Europe) európai hálózat kiépítése is. A budapesti HARMO konferencián lehetőséget biztosítunk többek között a MODITIC projekt eredményeinek bemutatására is.

A HARMO konferenciák másfél évenként kerülnek megrendezésre. A budapesti konferenciára több mint 150-en regisztráltak Ausztrália, Ázsia, Európa, Észak- és Dél-Amerika összesen 30 országából. A konferencia helyszíne a margitszigeti Thermal Hotel.

A konferencia hivatalos honlapja: www.harmo17.org.

Kapcsolódó oldal: HARMO’17 konferencia – 2016



Dr. Bozó László a konferencia szervezője megnyitja a rendezvényt


Dr. Radics Kornélia, az OMSZ elnöke köszönti a rendezvény résztvevőit