2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. augusztus 24. 18:58

Hatéves a HAWK-3 meteorológiai munkaállomás

Immár hat éve, hogy a HAWK-3 meteorológiai munkaállomás operatív használatba került az Országos Meteorológiai Szolgálatnál. Ez idő alatt a program által kínált lehetőségek köre sokat gyarapodott, több jelentős fejlesztés mellett még több apró, mégis hasznos fejlesztéssel bővült.

A rendszer operatívvá válásának idején előbb az előrejelzéshez, később a kutató-fejlesztő munkákhoz is egyre többen használatba vették. Ezzel együtt egyre nagyobb szerepe lett az automatikusan elkészített, a nyilvános honlapon megjelenő térképek elkészítésében is. Az OMSZ honlapjának 2012-es megújulása óta folyamatosan nőtt az elkészítendő képsorozatok száma, olyannyira, hogy 2-3 év elteltével az erre kijelölt szervert komoly terhelésnek tette ki. Az elmúlt időszak egyik fejlesztésének eredményeként mostantól szerver-kliens kapcsolaton alapuló módon készíthetők a képek.

Az erősebb számítógépnek illetve a hatékonyabb erőforrás-felhasználásnak köszönhetően a honlapon hamarosan láthatók lesznek a fejlesztés „gyümölcsei”, azaz a megújuló valamint az új információkat megjelenítő térképek.


Kapcsolódó oldalak
: