2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. október 24. 14:00

Repülésmeteorológiai szimpózium

2016. október 27-én kerül megrendezésre a „Repülésmeteorológia jövője, a jövő repülésmeteorológiája” című szimpózium, melynek keretében az Országos Meteorológiai Szolgálatnál sor kerül egy teljesen megújult, a kor kihívásainak megfelelő, internetes felület bemutatására. Az új repülésmeteorológiai honlap (aviation.met.hu) megbízható, hiteles, könnyen áttekinthető időjárási információkat szolgáltat a felhasználók, elsősorban a pilóták részére.
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Program [pdf: 494 KB]

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyilvános honlapján jelenleg elérhető repülésmeteorológiai aloldalt egy teljesen új weboldal váltja fel. A növekvő légiforgalom és a fejlett meteorológiai információk, szolgáltatások iránti igény nagy kihívás elé állította a Szolgálatot. Az OMSZ válaszul – a nemzetközi légiközlekedés fejlődése által támasztott szakmai elvárásoknak megfelelően – alakította át léginavigációs szolgáltatását, és hozta létre kinézetében és tematikájában is teljesen új repülésmeteorológiai honlapját.

Az aviation.met.hu repülésmeteorológia weboldal célja az, hogy megbízható, hiteles és széleskörű repülésmeteorológiai információkat biztosítson az általános célú repülés részére, a pilóták gyorsabb tájékozódásának és felkészülésének érdekében. Az új portál felépítésével is elősegíti az időjárási helyzet gyorsabb áttekintését, illetve mobil eszközökön is könnyen használható.


Sajtónyilvános program

  13:00  Dr. Radics Kornélia, OMSZ elnök: Sajtótájékoztató megnyitása

  13:05  V. Németh Zsolt, FM Környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár: Köszöntő

  13:15  Szepessy Kornél, HungaroControl vezérigazgató: A repülésmeteorológiai és légiforgalmi szolgáltatások közös kihívásai

  13:30  Győri Gyula, Nemzeti Közlekedési Hatóság elnök: Köszöntő

  13:40  Berényi Lívia, OMSZ osztályvezető: Az OMSZ új repülésmeteorológiai honlapjának bemutatása

  14:00  Sajtókérdések


Még néhány nap és kipróbálható az új repülésmeteorológiai honlap...