2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2017. március 20. 11:08

Meteorológiai Világnap 2017

Minden évben március 23-án a Meteorológiai Világszervezet, a WMO 191 tagja és a meteorológusok világméretű közössége együtt ünnepli a Meteorológiai Világnapot. Így lesz ez idén is. A 2017-es világnap témája: „Ismerjük meg a felhőket!”.

Hagyományainkhoz híven a Meteorológiai Világnapon vehetik át az arra érdemes kollégák a Schenzl Guidó Díjat, a Pro Meteorologia Emlékplakettet, a Dévényi Dezső Numerikus Prognosztikai Emlékérmet, és a miniszteri elismerő oklevelek is ekkor kerülnek átadásra. Ezen a jeles napon köszöntjük az Országos Meteorológiai Szolgálat legkiválóbb társadalmi észlelőit, akik évtizedek óta lelkesen és precízen végzik megfigyeléseiket, és idén már negyedszer kerül kiosztásra az „Év MET-ÉSZ észlelője” cím.

Lezárult a meteorológiai világnaphoz kötődő rajzpályázatunk, illetve fotópályázatunk. A helyezetteknek járó ajándékok az ünnepségen kerülnek átadásra.

Dr. Radics Kornéliának az OMSZ elnökének megnyitóját követően V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntőt mond, majd elismeréseket ad át a Meteorológiai Világnap alkalmából.

A Meteorológiai Világnap tiszteletére rendezett ünnepség 2017. március 23-án, 11 órakor kezdődik az OMSZ Kitaibel Pál utcai épületében, amelyen az alábbi szakmai előadások hangzanak el:

  • Dr. Geresdi István (PTE): Felhőfizikai folyamatok modellezése: a jégesőelhárítástól a klímaváltozásig
  • Kolláth Kornél (OMSZ): Felhők a laikus és a szakember szemszögéből

Petteri Taalas a WMO főtitkárának, a 2017-es Meteorológiai Világnapra kiadott videó üzenete


Kapcsolódó oldalak
: