2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2013. június 22. 07:00

Hogy lehetek önkéntes meteorológiai észlelő? - megtudhatja, sőt ki is próbálhatja a Múzeumok Éjszakáján!

A meteorológiai mérések muzeális értékei és az időjárás megfigyelése korunkban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ebben az évben is kitárja kapuit a Múzeumok Éjszakájának látogatói előtt. Előzetes bejelentkezés a muzej@met.hu e-mail címen vagy a 06 (1) 346-4661, és a 06 (70) 333-6762 telefon számokon.

A félóránként induló, mintegy egy órás program összeállításában arra törekedtünk, hogy a történelmi érdekességek iránt vonzódó közönség is, a tudományos érdeklődésű látogatók is, s a magukat amatőr észlelőként vagy időjárás bemondóként szívesen kipróbáló vendégek is jól érezzék magukat, s élményekkel gazdagodjanak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 143 éves történetéről beszélnek már épületének a falai is – önmagában is muzeális értékű látnivalóként. A múzeumi tárlatvezetés során az érdeklődők megismerhetik a meteorológia történetét, valamint az OMSZ különleges kiállítási tárgyait.

Programjaink

  • A meteorológia, mint tudomány és szolgáltatás – eszközbemutatás és szakmai érdekességek (folyamatosan látogatható a Szolgálat földszinti termeiben),
  • Hogy lehetek önkéntes meteorológiai észlelő? – tájékoztató az újonnan indult MET-ÉSZ rendszerről (folyamatosan látogatható az OMSZ földszinti előadótermében),
  • Ismeretterjesztő programelőzetes bejelentkezés után látogatóink a kb. 1 órás program során múzeumi tárlatvezetésen ismerhetik meg muzeális értékeinket, a meteorológia történetét, ezen kívül rövid szakmai tájékoztatót kapnak meteorológus kollégáinktól, s az OMSZ stúdiójában kipróbálhatják magukat időjárás-jelentőként is.

A program egy órás, a csoportok létszáma maximum 20 fő. Az első látogatókat június 22-én, szombaton, délután 16 órakor fogadjuk, a program 23-án, hajnali 1 óráig tart. Belépés csak érvényes karszalaggal lehetséges, amit a Szolgálat információs pultjánál is megvásárolhatnak. Az intézménylátogatás ideje alatt kollégáink segítik vendéginket az eligazodásban és tájékozódásban, továbbá gyermek-megőrzést ésfoglalkozást is biztosítunk.


További információ:

e-mail: muzej@met.hu
telefon: 06 (1) 346-4661 (munkanapokon 8:00 és 16:30 óra között!)
mobil: 06 (70) 333-6762
honlap: www.met.hu
cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.