2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2013. július 16. 14:04

Veszélyjelzés járási bontásban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2013. július 16-án a veszélyjelzéshez kapcsolódó adatbázis rendszerében a közigazgatási kistérségi határokat a járási határokra cserélte, így a riasztások a jövőben járásokra lebontva készülnek el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) 2011. augusztus 1-jén elindított új veszélyjelzési rendszerében, a riasztások a korábbi regionális felbontás helyett a 175 közigazgatási kistérségre lebontva készültek el.

Figyelembe véve, hogy a kistérségi közigazgatási egységet a járási váltotta fel, az OMSZ 2013. július 16-án a veszélyjelzéshez kapcsolódó adatbázis rendszerében a közigazgatási kistérségi határokat a járási határokra cserélte, így a riasztások a jövőben járásokra lebontva készülnek el.

A változtatás alapvetően nem érinti az OMSZ veszélyjelzési rendszerét (a veszélyességi szinteket, jelenségeket, kiadás/módosítás/visszavonás módját).

Az OMSZ riasztások mellett adott napra és következő napra a veszélyjelzési rendszer részeként figyelmeztető előrejelzéseket is ad ki, amelyek továbbra is megyei bontásban készülnek el.

Kapcsolódó oldalak:

Járások megjelenítése