2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2011. augusztus 23. 15:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlatváltozással foglalkozó új kérdőíve

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2011 áprilisában tette közzé honlapján azt a kérdőívet, melyet abból a célból állítottunk össze, hogy képet kapjunk arról, a közvélemény hogyan és honnan tájékozódik az éghajlatváltozásról, milyen valós vagy esetleg téves információi vannak ezzel kapcsolatban, illetve, hogy mennyire kezeli fenntartásokkal az erről szóló híreket.

A kérdőívre 2011. július 31-éig beérkezett mintegy ezer válasz kiértékelését elvégeztük, megállapításainkat és következtetéseinket az alábbi dokumentumokban foglaljuk össze:

  1. A válaszok átfogó, általános elemzése
  2. A válaszok statisztikáit kérdésenként bemutató melléklet
  3. A szakmai kérdéseket és az azokkal kapcsolatos válaszokat részletesen tárgyaló melléklet
  4. A kitöltők által a kérdőívvel kapcsolatosan tett észrevételek, megjegyzések, javaslatok tematikusan csoportosítva

A válaszadók javaslatainak figyelembevételével egy újabb kérdőívet állítottunk össze, melyben igyekeztünk pontosabban megfogalmazni, mit értünk klímaváltozás alatt, és az általunk felkínált válaszlehetőségek mellett felajánljuk a kitöltőnek, hogy röviden ossza meg velünk gondolatait a témával kapcsolatban.

Bár a továbbfejlesztett kérdőív sok kérdést megtartott az előző változatból, ennek ellenére a korábbi kitöltőket is arra buzdítjuk, hogy ismét válaszoljanak az immáron jóval célirányosabb kérdéssorra. A kérdőív 21 kérdést tartalmaz, kitöltése mintegy 25 percet vesz igénybe. Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy válaszol a feltett kérdésekre, illetve megírja a kérdésekkel és a témával kapcsolatos véleményét a következő oldalon: www.met.hu/kerdoiv_klima

A kérdőív alapján készülő értékelésről e-mailben ezúttal is külön tájékoztatást küldünk, ezért kérjük, a kitöltés során email-címe megadásával jelezze erre vonatkozó igényét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Klímamodellező Csoportjának kutatásairól, eddig elért eredményeiről és jövőbeli terveiről a http://www.met.hu/nmo/climate honlapon tájékozódhat.

2011. augusztus 23.