2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2014. március 3. 08:00

Fotópályázat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fotópályázatot hirdet a Meteorológiai Világnap alkalmából.

Az 1950 óta ünnepelt Meteorológiai Világnapnak minden évben van egy központi témája. Idén az „Időjárás és éghajlat: az ifjúsággal a holnapért” felhívással szólítjuk meg a fiatalokat. Az ő életükben az egyre pontosabb időjárási előrejelzések használata már mindennapos. Az éghajlati modellek is fejlődnek, ezáltal a jövőjük is tervezhetővé válik. A fiataloknak felnőtt korukban ugyanis minden bizonnyal szembesülniük kell az éghajlatváltozás hatásaival. Ebből az alkalomból szeretnénk az ifjúság figyelmét felhívni század második felében egyre drasztikusabban jelentkező globális klímaváltozásra és a mai kor emberének felelősségére.

Pályázni időjárással és éghajlatváltozással kapcsolatos, saját készítésű fotóval lehet. A képek feltölthetők a Facebook oldalunkra, vagy elküldhetők a fotopalyazat@met.hu címre. Az OMSZ szakemberei által legjobbnak ítélt kép, valamint a Facebook oldalunkon legtöbb szavazatot (like-ot) kapott fotó készítője díjazásban részesül.

Az eredményhirdetésre és a nyertes fotók kiállítására, illetve a díjak személyes átadására a Meteorológiai Világnap alkalmából rendezett ünnepségünkön, az OMSZ központjában, 2014. március 21-én kerül sor.

Pályázati feltételek:

  • 25 év alatti életkor
  • Saját készítésű, maximum 3 db fotó
  • Beküldési határidő: 2014. március 16.
  • Kérjük feltüntetni a „Világnapi fotópályázat” jeligét, a kép készítőjének nevét és életkorát!

A beküldött és feltöltött képek a Facebook oldalunk „Világnapi fotópályázat” albumban lesznek megtekinthetők, és itt lehet szavazni a legjobb képre 2014. március 18-ig. A pályázott fotók az OMSZ tulajdonában maradnak, s azok kiállítási tárgyként, vagy illusztrációként felhasználhatók.

További információ: fotopalyazat@met.hu


Világnapi fotópályázat