2024. április 24. szerda
Hírek

HungaroMet: 2014. március 21. 08:00

Meteorológiai Világnap, 2014. március 23.

Minden évben március 23-án a Meteorológiai Világszervezet, a WMO 191 tagja és a meteorológusok világméretű közössége együtt ünnepli a Meteorológiai Világnapot. Így lesz ez idén is. A 2014-es világnap témája: „Időjárás és éghajlat: az ifjúsággal a holnapért”.
Michel Jarraud a WMO főtitkárának, a 2014-es Meteorológiai Világnapra kiadott üzenete (csatolva magyar nyelven) letölthető a WMO honlapjáról.

letöltés [pdf: 386 KB]

Hagyományainkhoz híven a Meteorológiai Világnapon vehetik át az arra érdemes kollégák a Schenzl Guidó Díjat és a Pro Meteorologia Emlékplakettet, de a miniszteri elismerő oklevelek is ekkor kerülnek átadásra. Ezen a jeles napon köszöntjük az Országos Meteorológiai Szolgálat legkiválóbb társadalmi észlelőit, akik évtizedek óta lelkesen és precízen végzik megfigyeléseiket, és idén először az „Év MET-ÉSZ észlelője” cím is átadásra kerül.

A Meteorológiai Világnap alkalmából, február 24-én meghirdetett fotópályázat eredményhirdetése, a nyertesek díjazása szintén az ünnepség keretében történik, amely 2014. március 21-én, 11 órakor kezdődik az OMSZ Kitaibel Pál utcai épületében.

Szokásos módon szakmai előadások is elhangzanak: "Időjárás és éghajlat: az ifjúsággal a holnapért!" illetve "A jövő meteorológusai" címmel.

 

 

 Kapcsolódó oldalak: