2017. december 12. kedd
Időjárási helyzet

OMSZ: 2017. december 11. 10:46

Enyhe idő

Kedden a déli órákban északnyugat felől hidegfront éri el országunkat.

OMSZ: 2017. december 10. 11:43

Jelentős enyhűlés

A Kárpát-medence egy nyugat-európai ciklon előoldalára kerül. Erős déli áramlással többnyire nedves, és több fokkal enyhébb levegő érkezik térségünk fölé. Az ország nagyobb részén átlag feletti maximum várható.

OMSZ: 2017. december 9. 10:33

Napos idő, majd megnövekvő felhőzet

Vasárnap a hideg éjszakát követően eleinte száraz, majd nyugat felől több fokkal enyhébb, nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe.

OMSZ: 2017. december 8. 11:24

Változó halmazállapot

Az érkező frontrendszer szombaton lassan kelet felé mozog tovább, mögötte több fokkal hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Az eső mellett egyre többfelé havas esőre, havazásra is számíthatunk, a Tiszántúlon vált át legkésőbb a halmazállapot. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

OMSZ: 2017. december 7. 10:40

Beborul az ég, elered az eső

Péntek délután északnyugat felől egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja éri el a Kárpát-medencét. Mindenütt beborul az ég, elered az eső.

OMSZ: 2017. december 6. 10:36

Csütörtökön több helyen tartósabban ködös marad az idő

A mediterrán térségben lévő anticiklon középpontja térségünk irányába helyeződik, amivel meleg levegő érkezik a magasban. Ez kedvező feltételeket teremt a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet kialakulásához, ami helyenként tartósan megmarad.

OMSZ: 2017. december 5. 10:32

Szerdán erősödik a nappali felmelegedés

A tőlünk nyugatra elhelyezkedő anticiklon peremén valamivel szárazabb, egyre enyhébb léghullámok érkeznek térségünk fölé. Szerdán erősödik a nappali felmelegedés.

OMSZ: 2017. december 4. 10:39

Változékony idő

A tőlünk nyugatra elhelyezkedő anticiklon peremén melegfront érkezik térségünk fölé.

OMSZ: 2017. december 3. 12:04

Hétfőn kisebb eső, hó

Hétfőn a hajnali órákban a nyugat-európai anticiklon keleti peremén északnyugat felől nedves levegő éri el térségünket. Összességében több helyen lehet kisebb, vegyes halmazállapotú csapadék.

OMSZ: 2017. december 2. 11:01

Mediterrán ciklon érinti a Kárpát-medencét

Vasárnap mediterrán ciklon érinti a Kárpát-medencét, amely középpontjával tőlünk keletre vonul észak felé. A ciklon csapadékzónája a Nyugat-Dunántúl fölé várhatóan nem terjeszkedik át, másutt ugyanakkor nagy területen okoz hószállingózást, havazást. Elsősorban a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat.

Cikkek száma: