2018. augusztus 19. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.19. vasárnap éjfélig

Az éjszaka folyamán veszélyjelzési kritériumokat érintő időjárási esemény nem várható.

A holnapi nap folyamán főként a déli országrészben helyenként kialakulhatnak záporok, gyengébb zivatarok, de alapvetően veszélyjelzési kritériumoknak megfelelő időjárási jelenség nem várható.

Megjegyzés: holnap az Alföldön, illetve a nagyobb városokban a napi középhőmérséklet 25°C körül alakulhat.

2018.08.18. 22:08 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. augusztus 18. 22:12 (20:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.