2022. október 2. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.10.03. hétfő éjfélig

Alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenségnek kicsi az esélye. (Vasárnap és hétfőn délután az északkeleti határ közelében egy-egy zivatar kialakulása nem kizárt. Hétfőn napközben az északnyugati irányú szelet elsősorban északnyugaton és a magasabban fekvő helyeken viharos 60-70 km/h közötti széllökések is kísérhetik.)

2022.10.02. 09:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. október 2. 09:36 (07:36  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.