2024. június 13. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.06.14. péntek éjfélig

Ma késő estig az ország keleti, északkeleti harmadában, illetve kisebb eséllyel délen alakulhatnak ki néhol zivatarok, amelyekből lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (15-30 mm), valamint átmeneti szélerősödés (40-60 km/h) is előfordulhat.

Pénteken kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

2024.06.13. 12:52 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. június 13. 12:56 (10:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.