2024. március 28. csütörtök
Könyvajánló

HungaroMet: 2017. március 23. 14:00

Felhőatlasz – A felhőkről mindenkinek

Szerzők: Kolláth Kornél, Simon André, Pátkai Zsolt, Fejes Edina, Horváth Ákos, Kiss Márton,
Németh Mózes, Fehér Balázs, Szabó Dorottya

A felhők végtelen változékonysága, sokszínűsége, múlandósága a történelem folyamán számtalanszor megihlette az alkotókat, költőket, művészeket, elgondolkoztatta a tudósokat, kutatókat, amatőr megfigyelőket, s magával ragadta az álmodozókat is. De vajon valóban végtelen sok felhőforma és felhőalakzat létezik? Milyen szerepük van ezeknek az égi tüneményeknek a mindennapi időjárás alakulásában? Segítségükkel jobban megismerhetők a légkörben lejátszódó folyamatok és könnyebben megérthető az időjárás változékonysága?

 

A Felhőatlasz – mely sok tekintetben hiánypótló alkotás – mindenki számára egyszerű, érthető módon próbál választ adni a felhőkkel kapcsolatos kérdésekre. A felhőosztályozás részletes leírása és magyarázata mellett, a könyv szerzői látványos fotókon keresztül végigkalauzolják az Olvasót az egyszerű felhőalakzatoktól kiindulva a különleges felhőtípusokig, bemutatva a legérdekesebb légköroptikai jelenségeket. Ezeket kiegészítve sematikus ábrák segítik a légkörben és a felhőkben lejátszódó fizikai folyamatok könnyebb megértését.

A Felhőatlasz több éves tudományos kutatással összegyűjtött ismereteket tartalmaz, minden ízében informatív. Több mint háromszáz lenyűgöző fényképével, átfogó ismeretanyagával mégis közérthető módon vezeti be az Olvasót a felhők titokzatos, olykor bámulatba ejtő világába.



OMSZ, Budapest, 2017, 312 p.

ISBN: 978-963-9931-13-8

Ár: 4500 Ft

A könyv a HungaroMet Nonprofit Zrt. könyvtárában megvásárolható.

Cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál utca 1.
Könyvtár Tel.: (1) 346-4611

A könyvet banki átutalás után postán is eljuttatjuk Önnek.

A postaköltség egy könyv esetében a vételáron felül 2760 Ft.

Megrendelés: konyvtar@met.hu, vagy libr@met.hu