2024. március 28. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. szeptember 21. 13:59

Hidegörvény hétvégére

A csapadékos időt okozó légörvény még a hétvégén is a közelünkben marad. Ez sok jót nem ígér; többnyire erősen felhős idő várható, és több helyen valószínű további eső, zápor, ha a lehulló csapadék mennyisége már kevesebb is lesz. A hűvös idő is folytatódik, a hőmérséklet csúcsértéke elmarad az ilyenkor megszokottól.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, délnyugaton lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen, főként a Dunától keletre várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap sem valószínű lényeges változás. Többnyire erősen felhős vagy borult égre számíthatunk. Összességében többfelé, nagyobb eséllyel keleten alakul ki eső, zápor. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Az 1-2. ábrán a szombat, vasárnapra előrejelzett időjárási képet láthatjuk, 3-4. ábrán pedig az örvény helyzetét 850 és 500 hPa-n (ECMWF modell).

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


1. ábra


2. ábra


3. ábra


4. ábra