2024. március 28. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. október 5. 13:32

Változó felhőzet, kevés csapadék

Anticiklon peremén helyezkedik el a Kárpát-medence, északnyugat felől változó nedvességtartalmú légtömegek alakítják időjárásunkat.

Szombaton a Balkánon ciklon (1. ábra) mélyül ki, de ez időjárásunkra legfeljebb annyira lesz hatással, hogy a délkeleti országrészben több lesz a vastag, magasszintű felhőzet. Másutt gomolyfelhők képződnek, de mindenhol kisüt több órára a nap. Csak helyenként alakulhat ki kisebb eső. Hajnalban többnyire 4 és 10, a szélcsendes derült tájakon -1, +3 fok közé hűl le  a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 17 fok között alakul.

Vasárnap (2. ábra) nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, amelyből elszórtan eső, zápor is kialakul nagyobb eséllyel északon, de a mennyisége nem lesz jelentős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között változik, az éjszaka első felében várhatóan a Nyírségben lesz a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


1. ábra: Időjárási helyzet szombat 14 órakor (12 UTC)


2. ábra: Időjárási helyzet vasárnap 12 UTC-kor