2024. március 28. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. november 30. 13:34

Változékony hétvége

Változékony időjárásnak nézünk elébe: napsütés, köd, borult ég és változatos csapadékformákra egyaránt számítani lehet.

Szombaton az ország nagy részén a köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de helyenként tartósabban megmarad a köd és az alacsonyszintű felhőzet, illetve a Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég. A keleti határvidéken helyenként kisebb eső, havas eső, havazás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Megélénkül, néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a havas, szélvédett, derült vidékeken -7, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

Vasárnap a Dunántúlon a fátyolfelhők mellett némi napsütés is valószínű, a Dunától keletre viszont erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől csökken majd mindenütt a felhőzet. A déli óráktól főként a Dél-Alföldön, a Tiszántúlon várható eső, havas eső, majd egyre inkább hó. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között, a gyengén felhős, havas tájakon -10 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4 fok között valószínű.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


1. ábra: A vasárnapra várható csapadék mennyisége.