2024. március 29. péntek
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2018. október 4. 20:00

Kong-rey tájfun veszélyezteti a Forma-1-es Japán Nagydíjat?

A Kong-Rey névre keresztelt tájfun jelenleg a Kelet-kínai-tenger felett örvénylik és a hétvégén várhatóan eléri Dél-Korea és Japán térségét.

A Csendes-óceán felől érkező tájfun már valamelyest ugyan gyengült csütörtökön (az eddigi 5-ös kategória helyett 1-es kategóriájúra), de ettől függetlenül nagy esőket és károkozó szelet sajnos több helyen is okozhat további útja során. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a tájfun észak felé halad tovább, a központjának a pályája valahol Dél-Korea és Japán között lehet. A legveszélyesebb nap valószínűleg október 6-án, szombaton lesz, majd vasárnap északkelet felé kanyarodva folytatja útját a tájfun, de akkor várhatóan tovább gyengül.

A hétvégén megrendezésre kerülő Forma-1-es Nagydíjat is jelentősen befolyásolhatja a tájfun útja. A jelenlegi számítások alapján a hétvége eseményeit valószínűleg megrendezik Suzukában, de kérdés, hogy pénteken és szombaton az esős idő mennyire szól bele az események alakulásába. Vasárnap (a futam napján) már várhatóan kellően távol lesz a tájfun központja a térségtől.


Forrás: AccuWeather