2018. szeptember 20. csütörtök
OMSZ hírek

OMSZ: 2017. július 7. 13:55

Balaton átúszás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a magyar tenger legnagyobb tömegsport rendezvényén, a Balaton-átúszáson, a versenyzők biztonsága érdekében részletesen tájékoztatja a szervezőket és a résztvevőket az aktuális és a várható időjárásról, mivel a több ezer úszó távol a parttól, a mélyvízben ki van téve a víz és a légkör minden szeszélyének.

A Balaton-átúszás tömegsport rendezvényre várhatóan 2017. július 9-én, vasárnap kerül sor. A rendezvény alatt a résztvevők biztonsága érdekében az OMSZ folyamatos és részletes tájékoztatást nyújt az aktuális és a várható időjárásról. Az év egyik legnagyobb balatoni rendezvényének ideje alatt a siófoki obszervatórium előrejelző szakembere által speciálisan a Balaton térségére készített szöveges előrejelzés kerül a Balaton-átúszást meteorológiai információkkal támogató oldalra. A naponta négyszer készített 36 órás szélelőrejelzés is segíti a vitorlázás szerelmeseit, és minden más érdeklődőt.

A Meteora mobil alkalmazás használatával könnyen tájékozódhatunk az aktuális balatoni viharjelzés állapotáról és a 10 percenként frissülő szélelőrejelzést is figyelemmel kisérhetjük.

Kapcsolódó oldalak: