2024. április 25. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2018. augusztus 29. 16:08

Európai Meteorológiai Társaság ülése Budapesten

Az Európai Meteorológiai Társaság (EMS) 2018. szeptember 3-7. között Budapesten tartja éves ülését. Az egyhetes konferenciának a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) impozáns Fővám téri főépülete ad otthont. A rendezvény a legnagyobb volumenű európai szakmai konferencia, amin közel 500 szakember vesz részt Európa különböző országaiból.

Program [pdf: 3641 KB]

A rendezvény nyitóünnepségén beszédet mond Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Radics Kornélia az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke, Dunkel Zoltán a Magyar Meteorológiai Társaság elnöke, Bob Riddaway az EMS elnöke, valamint Petteri Taalas a Meteorológiai Világszervezet (WMO) főtitkára.

A konferencia témája ebben az évben „Időjárás és éghajlat: globális változások és lokális kockázatok”. A változó éghajlat és az egyre gyakrabban előforduló időjárási és éghajlati szélsőségek jelentős hatást gyakorolnak a természetre, az emberekre és az infrastruktúrára is. A XXI. században az éghajlatváltozás rövid- és hosszútávú előrejelzése kiemelt fontosságú az élet- és vagyonvédelem szempontjából. Ugyanakkor a természeti kockázatok, veszélyek csökkentését támogató nemzeti stratégiák kialakításához is elengedhetetlenek a megbízható meteorológiai előrejelzések és figyelmeztetések. Mindezek a kihívások egyre nagyobb felelősséget rónak a szakemberekre, valamint a meteorológiai szervezetekre.

Az EMS éves fórumának az elsődleges célja, hogy elősegítse és megkönnyítse az európai időjárással és éghajlatváltozással foglalkozó szervezetek alapvető operatív és stratégiai céljainak megvalósítását.

A rendezvényről további információ a www.ems2018.eu oldalon található.


Kapcsolódó oldalak: