2019. december 7. szombat
OMSZ hírek

OMSZ: 2019. január 30. 21:00

OMSZ Facebook: 60.000

Az OMSZ Facebook oldal kedvelőinek száma elérte a 60.000-et. Köszönjük, hogy ilyen sokan nyomon követik tevékenységünket, olvassák az időjárással kapcsolatos elemzéseinket, előrejelzéseinket, megtekintik naponta készülő időjárás-kisfilmeinket és nap mint nap felkeresik sokoldalú honlapunkat és annak mobil változatát, illetve használják a Meteora alkalmazást!

Az OMSZ nyilvános portáljának mobil eszközökre optimalizált változatát a mobil.met.hu címen lehet elérni.

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. Az órán jelzett riasztások részleteit, és más térségek időjárási viszonyait, illetve sok más hasznos meteorológiai adatot a Meteora alkalmazás térképes nézetén lehet megtekinteni.

A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatelérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi veszélyjelzéseket (riasztásokat, figyelmeztető előrejelzéseket, tavi viharjelzéseket, UV figyelmeztetéseket), illetve négynapos előrejelzéseket, éghajlati és észlelési adatokat.