2024. március 28. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2021. március 23. 11:00

Pályázati felhívás a Meteorológiai Világnap alkalmából – Időjárás a Balatonon

Idén is keressük az év legjobb meteorológiai fotóját és legszebb rajzát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2021-ben is meghirdeti már hagyományosnak számító fotópályázatát és rajzpályázatát a Meteorológiai Világnap alkalmából.

A meteorológiai világnap idei jelmondata (The ocean, our climate and weather) az óceánokhoz kötődik, felhívva ezzel a figyelmet az ENSZ kezdeményezésére, az idén kezdődő óceánok tudományának évtizedére. Bár országunk nem határos az óceánnal, az idei pályázat témájának a "magyar tengert" választjuk, utalva ezzel is a nemzetközi jelmondatra.
Így idén a pályázat címe: Időjárás a Balatonon.

A pályaműveket 2021. május 15-ig várjuk a www.met.hu/metvilagnap címen, ahol mindkét pályázat esetében 2-2 alkotással lehet nevezni. A részletes technikai feltételeket, illetve a további tudnivalókat a fotópályázat és a rajzpályázat versenykiírása tartalmazza.

A fotópályázatra korhatárra való tekintet nélkül bárki jelentkezhet. A rajzpályázat műveit is digitális formátumban várjuk négy korcsoportban, elsőtől 12. osztályig. A nyertes fotókat és rajzokat a weboldalunkon tesszük közzé.

 

1. ábra

 

2. ábra