2024. március 28. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2022. július 14. 08:00

54. Kékszalag vitorlásverseny meteorológiai támogatása

A balatoni vízi élet legnagyobb eseménye az évente megrendezésre kerülő Kékszalag vitorlásverseny. A több száz hajót felvonultató rendezvényen sok ezer ember van kitéve az időjárás szeszélyének. A Magyar Vitorlás Szövetség partnereként az Országos Meteórológiai Szolgálat – a korábbi évekhez hasonlóan – dedikált, rendszeresen frissített időjárás-előrejelzést készít az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra a résztvevők biztonsága érdekében.

Az 54. balatoni Kékszalag vitorlásverseny 2022. július 14-16. között kerül megrendezésre. A rendezvény alatt az OMSZ folyamatos és részletes tájékoztatást nyújt az aktuális és a várható időjárásról. Az év legkiemelkedőbb balatoni versenyének ideje alatt a siófoki obszervatórium előrejelző szakembere által speciálisan a Balaton térségére készített szöveges előrejelzés kerül a vitorlásversenyt meteorológiai információkkal támogató oldalra. A naponta négyszer készített 36 órás szélelőrejelzés is segíti a vitorlázás szerelmeseit, és minden más érdeklődőt.

A Meteora mobil alkalmazás használatával könnyen tájékozódhatunk az aktuális balatoni viharjelzés állapotáról és a 10 percenként frissülő szélelőrejelzést is figyelemmel kísérhetjük.

 

Kapcsolódó oldalak:


Az OMSZ Meteora mobil alkalmazás használatával könnyen tájékozódhatunk az aktuális balatoni időjárásról