2024. május 6. hétfő
Hírek

HungaroMet: 2014. szeptember 25. 20:03

Még részletesebb előrejelzés a Meteora legújabb verziójában – amiről személyesen is hallhat a Kutatók éjszakáján!

Letölthető a Meteora, az OMSZ mobileszközökre kifejlesztett, ingyenesen elérhető alkalmazásának új verziója (1.1.14), amelyben négy napra szóló, hatórás felbontású előrejelzés is szerepel.

Ha szeretne többet tudni a Meteoráról, vagy kérdése, véleménye van az alkalmazással kapcsolatban, jöjjön el hozzánk - a Kutatók éjszakája keretében - szeptember 26-án, pénteken 17 órára!

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. Az órán jelzett riasztások részleteit, és más térségek időjárási viszonyait – és mostantól a négy napra szóló, hatórás felbontású előrejelzést –  a Meteora alkalmazás térképes nézetén lehet megtekinteni. Az adott napi előrejelzés ikont megérintve a grafikon helyén látható a hajnalra, délelőttre, délutánra és estére vonatkozó előrejelzés, mind a widgeten, mind a térkép felületen.

A veszélyjelzési és az előrejelzési információk is folyamatosan, automatikusan frissülnek az aktuális tartózkodási helyre vonatkozó adatokkal. Az alkalmazás térképes nézetén bal oldalról előhúzható egy fiók, ahol lehet választani az eddigi Meteora gyűrűs, illetve az új, négy napos előrejelzést mutató felület közül. A térképet mozgatva az adott hely előrejelzése töltődik be. Az új, kibővített widgeteken az órát érintve az órás, míg máshova kattintva a többnapos előrejelzést mutató felülettel indul a térképes nézet.

A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatelérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, előrejelzéseket.

További információ nyerhető a részletes útmutatóból.  A Meteora alkalmazás Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le a Google Play piactérről.


Kapcsolódó oldalak:


Meteora widgetek három méretben - lehet választani!
További információ: meteora.met.hu/telepites


Az adott napi előrejelzés ikont megérintve...


...a grafikon helyén látható a hajnalra, délelőttre, délutánra és estére vonatkozó előrejelzés,
mind a widgeten, mind a térkép felületen