2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2013. március 20. 12:00

Meteorológiai Világnap, 2013. március 23.

Minden évben március 23-án a Meteorológiai Világszervezet, a WMO 191 tagja és a meteorológusok világméretű közössége együtt ünnepli a Meteorológiai Világnapot. Így lesz ez idén is. A 2013-es világnap témája: Az időjárás megfigyelése az élet- és vagyonvédelem szolgálatában – 50 éves a World Weather Watch". A WMO 2013-as Meteorológiai Világnapra kiadott brossúrája (angol nyelven) letölthető a WMO honlapjáról.

Michel Jarraud, a Meteorológiai Világszervezet Főtitkárának üzenete (csatolva magyar nyelven) megtalálható az oldalon.

letöltés [pdf: 356 KB]

Hagyományainkhoz híven a Meteorológiai Világnapon vehetik át az arra érdemes kollégák a Schenzl Guidó Díjat és a Pro Meteorológia Emlékplakettet, de a miniszteri elismerő oklevelek is ekkor kerülnek átadásra. Ezen a jeles napon köszöntjük az Országos Meteorológiai Szolgálat legkiválóbb társadalmi észlelőit is, akik évtizedek óta lelkesen és precízen végzik megfigyeléseiket.

A Meteorológiai Világnap alkalmából rendezett ünnepség 2013. március 25- én, 11 órakor kezdődik az OMSZ Kitaibel Pál utcai épületében, amelyen - szokásos módon - szakmai előadás is elhangzik, Profik és amatőrök – A megfigyelés múltja, jelene és jövője címmel.

Kapcsolódó hír: dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntőt mond a Meteorológiai Világnapon.

 


Kapcsolódó oldalak: