2024. április 20. szombat
Hírek

HungaroMet: 2013. június 25. 11:58

Köszönet az éjszakai látogatásért...

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ebben az évben is kitárta kapuit a Múzeumok Éjszakájának látogatói előtt, akik a Szolgálat múzeumának, a központi épület folyosóin található  tárlóit tekintették meg szakszerű tárlatvezetéssel. A tárlatvezetést rövid, az OMSZ tevékenységét bemutató előadás előzte meg, majd látogatók kipróbálhatták magukat időjárás jelentőként az OMSZ TV Stúdiójában.

A csoportok indulása előtti várakozási időben az érdeklődők - mintegy 900 fő - megismerkedhettek klímamodellezés rejtelmeivel, valamint az OMSZ meteorológiai megfigyelő rendszerének egyes elemeivel (automata állomás sokféle érzékelővel, lézeres csepp-spektrum mérő, meteorológiai szonda stb.) és a saját fejlesztésű, megjelenítési célokat szolgáló un. munkaállomással (HAWK). A tavalyi Múzeumok Éjszakája rendezvényen már sokan megismerkedhettek a Szolgálat új honlapjával, ami idén is számos érdeklődött vonzott, különösen - az OMSZ 143. születésnapján bemutatott - MET-ÉSZ rendszer, amit az éjszaka folyamán sokan részletesen megismertek, sőt ki is próbálhattak. Kollégáink segítették vendégeinket az eligazodásban és tájékozódásban, továbbá gyermek-megőrzést és -foglalkozást is biztosítottunk.

Az OMSZ TV Stúdiójában - a Múzeumok Éjszakáján (2013. június 22.) - készült fotók, csoportonkénti bontásban megtekinthetők ezen az oldalon.

TOTÓ játékunk helyes megfejtői közül a nyertes: Varga Zoltán
Nyereménye: Réthly Antal: Időjárási események és elemi csapások Magyarországon 1700-1900-ig 4 kötetes könyvcsomag.
Nyereményéhez gratulálunk! A többi játékosnak pedig köszönjük, hogy részt vettek játékunkban.


Üdvözlettel,

Csoportkép a rendezvény előttOMSZ MUZEJ-2013 csapata, június 22. 16 óra előtt... Csoportkép a rendezvény után... és június 23. hajnali 1 óra után

 



Pillanatképek a Múzeumok Éjszakája rendezvényről

1. ábra 2. ábra
 3. ábra  4. ábra
5. ábra 6. ábra

Az utolsó eligazítás és beállítások a kapunyitás előtt…

1. ábra 2. ábra
3. ábra 4. ábra
5. ábra 6. ábra
7. ábra 8. ábra
9. ábra 10. ábra
11. ábra 12. ábra
13. ábra 14. ábra
15. ábra 16. ábra

... és megérkeztek a látogatók

Kapcsolódó kisfilm: Múzeumok Éjszakája 2013