2024. április 26. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. augusztus 17. 12:05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is készül az augusztus 20-i ünnepre

A tragikus 2006. évi augusztus 20-i rendezvényt követően, minden évben fokozott figyelemmel készülnek állami szerveink az országszerte megrendezésre kerülő ünnepi rendezvények biztosítására. Ez alól az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sem kivétel, amely megerősített szolgálatot tart fenn a Nemzeti ünnepen.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvény Szervező Hivatala (HM NRH) illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az ünnepséget megelőző héten naponta többször kap időjárás előrejelzést, figyelmeztető előrejelzést illetve riasztást. A tűzijáték helyszínének biztosítása érdekében a Citadellánál egy mobil automata meteorológiai állomás került telepítésre, amely 10 percenként szolgáltat adatokat – többek között a szélviszonyokra vonatkozóan – az Operatív Törzsben dolgozó szakemberek és döntéshozók számára. Az Operatív Törzs munkájában – az OMSZ-on kívül – számos állami szerv képviselője részt vesz annak érdekében, hogy a rendezvények látogatói maximális biztonságban érezzék magukat. Meteorológus kollégáink az időjárási helyezettől függően folyamatosan – nyugodt időjárási helyzetben óránként – tájékoztatják az Operatív Törzset, amely szükség esetén megteszi a megfelelő intézkedéseket.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora az ingyenesen letölthető mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Kapcsolódó oldalak:



Emlékfa a 2006. augusztus 20-i vihar áldozatainak emlékére a Bem rakparton