2018. január 17. szerda
Figyelmeztető előrejelzés holnapra

Riasztás

2018. január 17. szerda

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.01.18. csütörtök éjfélig

Alapvetően kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Ma napközben egyre inkább az eső lesz a jellemző, de elsősorban az Északi-középhegység térségében, keleten vegyesen eső, havaseső, havazás is kialakulhat időszakosan, de említésre méltó megmaradó hó nem várható.

Megj.: ma délután kisebb valószínűséggel nyugaton villámtevékenység kialakulhat.

A Dunántúl középső részein és Sopron környékén egy-egy 65-70 km/h körüli széllökés kialakulhat az esti órákban. Ezt követően átmeneti mérséklődés várható, majd csütörtök este ismét kialakulhatnak viharos közeli 55-65 km/h a Dunántúlon.

2018.01.17. 09:43 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. január 17. 09:48 (08:48  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.