2016. június 30. csütörtök
Figyelmeztető előrejelzés mára

Riasztás
2016. július 1. péntek

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.07.01. péntek éjfélig

Zivatarok: Éjféli órákban a nyugati határ mentén, illetve éjjel a Nyugat-Dunántúlon kialakulhat egy-egy zivatar. Pénteken napközben főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki helyenként zivatar. A zivatarokat általában viharos (60-80 km/h) széllökés és kis területen jégeső (2 cm alatti átmérő) kísérheti. A Dunántúlon a délutáni órákban egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat (2-3 cm körüli jégméret), 80-90 km/h körüli széllökés és lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (> 20 mm) kíséretében.

Hőség: Pénteken az Alföld nagy részén, a Dunántúl keleti harmadán 25, 26 fok körüli átlaghőmérséklet valószínű.

2016.06.30. 22:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. június 30. 23:08 (21:08  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Figyelmeztető előrejelzés mára