2018. március 19. hétfő
Riasztás
2018. március 19. hétfő
2018. március 20. kedd

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.20. kedd éjfélig

Havazás:

Napközben összességében több helyen valószínű hószállingózás, havazás, majd estétől egyre inkább a Dunától keletre eshet a hó. Kedd reggelig a legnagyobb csapadékmennyiség az Alföld délkeleti, keleti felére becsülhető, ott általában 3-10, néhol akár 10 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Ennek a jelentős része az éjszakai órákban várható. Kedd napközben az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk további kisebb havazásra (lepel-3 cm). Napközben a hó olvadhat.

Gyenge hófúvás:

Északkeleten (főként a Bodrogközben) és nyugaton az élénk északi, északkeleti szél többnyire gyenge hófúvást okozhat. Kedden a megerősödő északnyugati szél a Dunántúlon már nagyobb területen hordhatja gyengén a havat.

2018.03.19. 09:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. március 19. 10:02 (09:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.