Riasztás

Riasztás

2014. szeptember 22. hétfő

2014. szeptember 23. kedd

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.09.23. kedd éjfélig

Hidegfront vonul át fölöttünk, amely estére elhagyja a délkeleti országrészt is.

A front mentén legnagyobb eséllyel a keleti, délkeleti megyékben néhol zivatar is kialakulhat, átmenetileg viharos széllökés (60-75 km/h), néhol kisméretű jég (2 cm-nél kisebb átmérővel), illetve jelentős mennyiségű (5-15, esetleg > 20 mm) csapadék kíséretében. Kedden főként északkeleten egy-egy intenzívebb záport jégdara, esetleg dörgés, villámlás kísérhet. Kedd napközben az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúl északi, északkeleti felén és a Duna-Tisza közén viharos (65-70 km/h körüli) lökések kísérhetik. Késő délutántól, estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Készült: 2014.09.22. 12:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2014. szeptember 22. 12:00 (10:00  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás