2015. szeptember 5. szombat
Riasztás

Riasztás

2015. szeptember 5. szombat

2015. szeptember 6. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.09.05. szombat éjfélig

A késő esti, éjszakai óráktól délnyugat felől markáns csapadékzóna érkezik, eleinte főként záporokkal, zivatarokkal. Szombaton országszerte jelentős mennyiségű esőre számíthatunk, de beágyazott záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak, elsősorban délen. A 24 órás csapadékösszeg északnyugaton 10-20, az ország nagy részén viszont 20-30 mm között valószínű. Zivatarhoz lokálisan felhőszakadás (rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék) is társulhat, nagyobb eséllyel a déli és a keleti megyékben.

2015.09.04. 18:08 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2015. szeptember 4. 18:10 (16:10  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás