Riasztás

Riasztás

2014. október 23. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.10.23. csütörtök éjfélig

Átmenetileg tovább mérséklődik a légmozgás, szerda este azonban a Dunántúl északkeleti felén és a középső országrészben még előfordulhat néhol viharos széllökés (60-70 km/h). Csütörtökön a nap második felében ismét megerősödik az északi, északkeleti szél, akkor a Dunántúl nyugati felén 70-85 km/h közötti, míg az északkeleti országrészben 65-75 km/h-s legerősebb lökések valószínűek. Csütörtökön napközben a déli megyékben (kiemelten a határvidéken) ismét kiterjedt csapadék kezdődik éjfélig jellemzően 10-25 mm esővel.

Készült: 2014.10.22. 18:23 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2014. október 22. 18:23 (16:23  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.