Riasztás

Riasztás

2014. április 23. szerda

2014. április 24. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.04.24. csütörtök éjfélig

Szerdán a reggel helyenként még előforduló sűrű köd délelőtt feloszlik.

Szerdán estig a záporok mellett néhol zivatar is várható. Legjobb feltételek északkeleten, az észak-magyarországi régióban mutatkoznak esetlegesen intenzívebb, lokálisan jelentősebb (25-30 mm-t elérő) csapadékot adó zivatar kialakulásához.

Csütörtökön a délkelet felől fejlődő csapadékmezőben szintén előfordulhat néhol zivatartevékenység. Legjobb eséllyel délután az Alföld délkeleti részén, a Körösök vidékén jelenhetnek meg zivatarok, melyek a nap további részében nyugat felé tovább fejlődnek.

Készült: 2014.04.23. 09:50 HLT Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2014. április 23. 09:56 (07:56  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.