Riasztás

Riasztás

2014. július 25. péntek

2014. július 26. szombat

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.07.26. szombat éjfélig

Pénteken helyenként (nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén, az Északi-középhegység térségében és északkeleten) kialakulnak a délutáni, kora esi órákban zivatarok, de heves zivatar (90 km/óra feletti széllökés, 2 cm feletti jég) nem valószínű. Egy-egy zivatargócból kis területen előfordulhat 15-20 mm fölötti csapadék.

Szombaton nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében, északkeleten, és délnyugaton alakulnak ki zivatarok. Főként északkeleten intenzívebb zivatarok is előfordulhatnak, amiket lokálisan jelentősebb csapadék (20-30 mm), és néhol 2 cm körüli jég is kísérhet.

Készült: 2014.07.25. 09:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2014. július 25. 09:51 (07:51  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás