Riasztás

Riasztás

2015. február 1. vasárnap

2015. február 2. hétfő
járás
Nincs érvényben riasztás

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.02.02. hétfő éjfélig

További havazás délnyugaton helyenként jelentős friss hóréteggel

Elsősorban az ország délnyugati felén vasárnap este és éjjel többfelé várható további havazás, emellett havas eső, néhol eső is előfordulhat. Hétfő reggelig a Dunántúlon (főként a délnyugati felén) és az Alföld nyugati, délnyugati határán többfelé további 1-8 cm friss hó valószínű, de elsősorban Somogy déli felén és Baranyában helyenként 8-12 cm-t meghaladó friss hóréteg sem zárható ki. Hétfő napközben elszórtan (egyre inkább a középső és keleti tájakon) valószínű kis mennyiségű vegyes csapadék (hó, havas eső, eső) számottevő (> 1-2 cm) megmaradó hó nélkül.

Mj.: A csapadék (így a friss hó) mennyiségének becslése a szokásosnál jóval bizonytalanabb! Vasárnap délutántól hétfő reggelig a délnyugati határvidéken az összegzett friss hóréteg kisebb körzetekben 15 cm körül vagy a fölött alakulhat. A lehulló (jellemzően tapadó, vizes) hó napközben síkvidéken a legtöbb helyen olvadni fog.

Készült: 2015.02.01. 18:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2015. február 1. 18:21 (17:21  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.