2016. május 31. kedd
Riasztás

Riasztás

2016. május 31. kedd

2016. június 1. szerda
járás
Nincs érvényben riasztás

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.06.01. szerda éjfélig

Kedd este a Dunántúl középső és északi részén, illetve esetleg Pest, Nógrád megye térségében kialakulhat egy-egy helyen zivatar. Zivatarhoz átmeneti intenzívebb csapadék és 60-70 km/h-s széllökés előfordulhat.

Szerdán déltől szórványosan várható zivatar. Az Alföldön, kisebb valószínűséggel a Dél-Dunántúlon, Északi-középhegységben néhol heves zivatar is lehetséges, 70-90 km/h-s széllel, jégesővel és rövid idő alatt 20 mm feletti csapadékkal. Estétől az Alföldön dél, délnyugat felől kiterjedtebb záporos, zivataros csapadékrendszer alakulhat ki, melyhez a villámtevékenység mellett - kiemelten a délkeleti országrészben - elsődlegesen nagyobb mennyiségű (~20-30 mm-t meghaladó) csapadék társulhat, de helyenként viharos szél, néhol jégeső is lehetséges.

2016.05.31. 19:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. május 31. 19:03 (17:03  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás