Riasztás

Riasztás

2014. augusztus 23. szombat

2014. augusztus 24. vasárnap
járás
Nincs érvényben riasztás

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.08.24. vasárnap éjfélig

A hazánk felett fejlődőben lévő csapadékrendszer (eső, zápor, zivatar) a Dunántúlról az éjszaka folyamán súlypontjával fokozatosan az ország keleti felére helyeződik, majd reggel északkelet felé elhagyja az országot. Több helyen hullhat 20 mm feletti csapadék.

A déli, délkeleti országrészben több helyen, északon néhol zivatarok kialakulása is várható. A zivatarokat rövid idő alatt 30 mm feletti csapadék, viharos (60-70 km/h feletti) szél kísérheti. Nagyobb eséllyel a délkeleti határ közelében 80-90 km/h feletti szélrohamok is kialakulhatnak a késő esti, éjféli órákban.

Vasárnap napközben északkeleten (Északi-középhegység, Tiszántúl) az átmenetileg újra megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként még kialakulhat viharos (60 km/h feletti) széllel kísért zivatar. Az erős északnyugati szelet a középső és északnyugati országrészben helyenként 60-70 km/h-t elérő lökések kísérhetik, majd este veszít erejéből a szél.

Készült: 2014.08.23. 18:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2014. augusztus 23. 18:33 (16:33  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás