Riasztás

Riasztás

2014. szeptember 1. hétfő

2014. szeptember 2. kedd
járás
Nincs érvényben riasztás

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.09.01. hétfő éjfélig

HÉTFŐ:

Hétfőn a Dunántúl nyugati részén területi átlagban jelentős mennyiségű csapadék várható. A 24 órás csapadékösszeg több helyen 20, helyenként 30-40 mm felett alakulhat.

A Dunántúl keleti, déli részén, valamint a középső tájakon a késő esti órákig ismétlődő záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Zivatart elsősorban felhőszakadás (kisebb területen 15-20 mm feletti csapadék), és néhol viharos széllökés (60-70 km/óra) kísérhet.

KEDD:

Kedden a Dunántúl keleti részén és a középső tájakon néhol előfordulhat mérsékelt intenzitású zivatar.

Készült: 2014.09.01. 10:05 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2014. szeptember 1. 10:05 (08:05  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás