2015. április 2. csütörtök
Riasztás

Riasztás

2015. április 2. csütörtök

2015. április 3. péntek
járás
Nincs érvényben riasztás

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.04.03. péntek éjfélig

SZÉL: Csütörtökön napközben ismét megerősödik, elsősorban a Nagykanizsa - Nyíregyháza közötti széles sávban viharossá fokozódik a szél (65-75 km/h). A késő délután érkező hidegfrontot másutt is kísérhetik viharos lökések, sőt a zápor- és zivatartevékenységhez főként a nyugati és déli országrészben társulhat 90 km/h körüli szélroham is. Pénteken a Győr - Szeged közti széles sávban érheti el a viharos (65-75 km/h) sebességet az északnyugati szél.

ZIVATAR: A ma késő délután északnyugat felől érkező front mentén elszórtan alakulhat ki - a szélrohamok mellett - zivatar az országban. Holnap a Miskolc - Békéscsaba vonaltól keletre fordulhat elő néhány zivatar.

JÉGDARA/HÓ: Ma a fronthoz kapcsolódóan bárhol, holnap a zivatarnál említett keleti országrészben hullhat jégdara. Az Északi-középhegysében pedig ma délután és este havazás is valószínű, ami a magasabb részeken pár centi vizes hóréteg képződését eredményezheti.

Készült: 2015.04.02. 10:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2015. április 2. 10:08 (08:08  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.