2016. február 10. szerda
Riasztás

Riasztás

2016. február 10. szerda

2016. február 11. csütörtök
járás
Nincs érvényben riasztás

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.02.11. csütörtök éjfélig

NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉK:

Csütörtök reggelig még többfelé lehet egy-két milliméternyi csapadék az országban, de intenzív, jelentős csapadék már sehol sem valószínű.

SZÉL:

Este és az éjjel első felében a főváros térségében, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység vidékén több alkalommal viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél (80 km/h körüli legerősebb lökésekkel). Hajnaltól viharos szélre általában már nem kell számítani.

HALMAZÁLLAPOT:

A Dunántúl magasabb vidékein és az Északi középhegységben reggelig időszakos gyenge havazás valószínű. 4-600 méteres magasság felett alakulhat ki gey-két centis friss hóréteg.

Csütörtökön veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű.

2016.02.10. 18:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. február 10. 18:24 (17:24  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.