2024. április 26. péntek
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2017. augusztus 27. 12:00

Új köntösben a nemzeti meteorológiai szolgálatok hivatalos előrejelzései

Látványában megújult és könnyebben kezelhetővé vált a World Weather Information Service (WWIS) idegen nyelvű weboldal, ami öt kontinens számtalan országának hivatalos előrejelzéseit és éghajlati adatait tartalmazza a nemzeti meteorológiai szolgálatok által kiválasztott városokról. A nemzeti meteorológiai szolgálatok naponta küldik a WWIS honlapra az általuk készített többnapos időjárási előrejelzéseket.

A vadonatúj felhasználói felület a legfrissebb web technológiákat integrálja, hogy számos felhasználóbarát tulajdonságot biztosítson, mint pl. a felhasználó által személyre szabható honlap és városok, az előrejelzések megosztása a barátokkal, WMO hírek stb. Továbbá, automatikusan egy mobil felület jelenik meg, ha mobil eszközökkel érik el a weboldalt. iPhone-os és Androidos alkalmazásokat is kifejlesztettek, amelyek teljes funkcionalitással bírnak.



Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a Külföldi városok oldalon öt kontinens országainak számtalan városára készített hétnapos, hatórás bontású prognózis található. A térkép vagy a város-választó segítségével megadott település előrejelzett adatai (hőmérséklet, csapadék, felhőzet, látástávolság, szél, légnyomás) táblázatos formában tekinthetők meg. Az automatikus előrejelzés mellett a nemzeti meteorológiai szolgálatok hivatalos előrejelzése (World Weather Information Service) is elérhető az oldalon, sőt a még bővebb és pontosabb meteorológiai információ érdekében, ajánlott a külföldi országok saját honlapján is tájékozódni!

Kapcsolódó oldalak: