2016. július 28. csütörtök
Figyelmeztető előrejelzés holnapra
A megyékre később készül el a figyelmeztető előrejelzés!

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.07.28. csütörtök éjfélig

Hajnalig az ország nyugati harmadán lehet nagyobb számban előforduló zivatarokra számítani (de gyakorlatilag bárhol kialakulhatnak). Csütörtökön napközben a középső és a keleti országrészben van nagyobb esély kiterjedtebb zivatartevékenységre.

A felhők lassú áthelyeződése miatt főként a lokálisan, rövid idő alatt lehulló nagy (20-60 mm) csapadék lesz a jellemző kísérőjelenség, de néhol jégeső és viharos széllökés is előfordulhat.

2016.07.27. 22:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. július 27. 22:42 (20:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Figyelmeztető előrejelzés holnapra