2018. március 19. hétfő
Riasztás
Szentgotthárdi járás
Nincs érvényben riasztás
2018. március 19. hétfő
2018. március 20. kedd

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.03.20. kedd éjfélig

Havazás:

Az éjszakai óráktól egyre inkább a Dunától keletre valószínű hószállingózás, havazás (másutt is lehet elszórtan). Kedd reggelig az Alföld délkeleti, keleti felén - nagyfokú bizonytalanság mellett - általában 3-7, egészen a határ mentén esetleg 10 cm körüli friss hó hullhat. Kedden a nap második felében az északkeleti (Nógrád <- Szabolcs) megyékben (egy nyugatra araszolgató konvergencia mentén) számíthatunk további havazásra (lepel-3 cm). Napközben a hó olvadhat.

Gyenge hófúvás:

Északkeleten (főként a Bodrogközben), majd kedden a Dunántúlon megerősödő északi, északnyugati szél gyenge hófúvást okozhat.

2018.03.19. 21:18 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. március 19. 21:22 (20:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.