2017. december 16. szombat
Riasztás
Szentgotthárdi járás
Nincs érvényben riasztás

2017. december 16. szombat

2017. december 17. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.12.17. vasárnap éjfélig

KISEBB HAVAZÁS: A csapadék szombaton napközben fokozatosan kelet felé szorul vissza. Estére már keleten is megszűnőben lesz a csapadék. Észak-Magyarországon, az Alföld északi részén az eső mellett havas eső, hó is várható. Főként kb. 300-350 méter felett néhány cm vizes, tapadó hó valószínű, de a magasabb hegyvidéki területeken (főként Bükk, Zemplén), esetleg több is hullhat. A síkvidéki tájakon északkeleten a csapadékintenzitás függvényében szintén megmaradhat kevés hó. Vasárnapra virradó éjszaka az Észak-Alföldön, Északi-középhegységben újra gyenge havazás alakulhat ki, melyből inkább csak lepelnyi hó valószínű.

SŰRŰ KÖD, ÓNOS SZITÁLÁS: Vasárnapra virradó éjszaka főként az Alföld középső tájain, az Északi-középhegység középső és nyugati részén, illetve a Dunántúl déli részén helyenként sűrű zúzmarás köd képződhet, melyben ónos szitálás is kialakulhat.

2017.12.16. 13:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. december 16. 13:38 (12:38  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.