2024. április 19. péntek
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2015. május 14. 10:40

Meteora veszélyjelzés és előrejelzés már iOS készülékekre is

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. Az órán jelzett riasztások részleteit, és más térségek időjárási viszonyait, illetve sok más hasznos meteorológiai – például az UV sugárzási  – adatot a Meteora alkalmazás térképes nézetén lehet megtekinteni.
Részletes információ található a meteora.met.hu honlapon, illetve a Google Play piactéren és az App Store áruházban.

A Meteora alkalmazás a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó mellett automatikusan kijelzi az adott tófelszínre kiadott viharjelzést. Az alkalmazás segítségével az aktuális viharjelzési fokozatról akkor is tudomást lehet szerezni, amennyiben a viharjelző lámpák a tartózkodási helyről nem észlelhetők. Megjeleníthető az előrejelzett UV térkép, illetve az – egyénileg beállítható, bőrérzékenységtől függő – leégési idő.

A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatelérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, előrejelzéseket.

A Meteora alkalmazás Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le, illetve – 2015. május 8-tól – iPhone és iPad (iOS 8.0 vagy újabb) platformon is működik.


Kapcsolódó oldalak: