2021. október 27. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.10.28. csütörtök éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség az ország nagy részén nem várható.

Csütörtökre virradó éjszaka több helyen képződhet akár sűrű köd. Összefüggőbb, tartósabb sűrű ködre kiemelten a nyugati, délnyugati határ közelében van nagyobb esély, de kisebb körzetekben másutt is előfordulhat (különösen a folyóvölgyekben). Csütörtök délelőtt fokozatosan mindenütt javulnak a látási viszonyok.

2021.10.27. 10:07 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. október 27. 10:12 (08:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.