2020. május 25. hétfő
MeteoStúdió

OMSZ: 2020. május 24. 18:40

Hidegörvények hálójában

A jövőhéten magassági hideg légörvények érik el, illetve közelítik meg hazánkat, emiatt több alkalommal, illetve több helyen is számíthatunk záporokra, zivatarokra.

OMSZ: 2020. május 23. 15:51

Széllel (és egy kis csapadékkal) bélelt hidegfront

Hidegfront éri el a Kárpát-medencét az esti órákban. Ezúttal a szél mellett egy kis csapadékot is hoz magával. Ez a szárazságot sajnos továbbra sem enyhíti jelentős mértékben, de legalább egy kis időre fellélegezhetnek földjeink. Kicsit hosszúra nyúlt videónkban teljesen kivesézzük a várható csapadékról és szélről rendelkezésünkre álló információkat.

OMSZ: 2020. május 22. 16:51

Frontok csapadékkal

Éjszaka és szombat napközben a melegfrontból még nem lesz jelentős mennyiségű csapadék, de vasárnapra virradóra már sokfelé lesz eső, zápor, sőt helyenként zivatar is.

OMSZ: 2020. május 21. 14:56

Frontok előtti csend

A hét utolsó munkanapján nyugodt idő vár ránk, izgalmakat mindössze a hajnali fagyok okoznak majd. A hétvégén aztán előbb egy meleg-, majd egy hidegfront kavarja fel az állóvizet, és hoz kisebb-nagyobb mennyiségű csapadékot is.

OMSZ: 2020. május 20. 15:01

Lapos gomolyfelhők

Hidegfront vonul át hazánk felett, mögötte szárazabb léghullámok érkeznek, így továbbra is szeles, de már naposabb idő várható.

OMSZ: 2020. május 19. 16:51

Ütközőzóna

Két légköri képződmény is hatással van időjárásunkra. Záporos jellegű csapadékra elsősorban délen lesz esély, de ott sem kell területi átlagban jelentős mennyiségre számítani. Eközben északon továbbra is kitart a szárazság. Az északi szél viszont nagy területen lesz erős...

OMSZ: 2020. május 18. 15:21

Marad az öntözés

Egy tőlünk délre örvénylő ciklon előoldalán átmenetileg egyre melegebb és kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. Eközben észak felől egy hidegfront is közeledik. Kiadós csapadék továbbra sem várható, kedden főként délen és nyugaton lehetnek záporok, néhol zivatarok. A hét közepétől néhány fokkal hűvösebb, de továbbra is nagyrészt száraz levegő érkezik fölénk.

OMSZ: 2020. május 17. 16:02

Nyárias napok

A nyugat-európai anticiklon peremén egészen a hét legvégéig többnyire száraz levegő áramlik fölénk. Csak a hét legvégén érkezhet egy gyorsmozgású hidegfronttal érdemi csapadék, és fokozódhat ismét viharossá az északnyugati szél, de ez még meglehetősen bizonytalan. Ami biztos, hogy a hét első napjaiban többfelé is 25 fok fölé emelkedik napközben a hőmérséklet.

OMSZ: 2020. május 16. 14:33

Csepereg az eső

Frontális felhősáv éri el a Kárpát-medencét, egyre többfelé alakul ki csapadék, ami vasárnap a keleti országrészben tart ki a legtovább.

OMSZ: 2020. május 15. 15:38

Fordul a kocka

Legalábbis ami a felhőzetet illeti (ami ma észak, holnap dél). A csapadékról sajnos továbbra sincsenek túlzottan jó híreink...

Cikkek száma:
MeteoStúdió