2020. december 6. vasárnap
MeteoStúdió

OMSZ: 2020. december 5. 15:18

Esős napok jönnek

Vasárnap még folytatódik a hamisítatlan tavaszi(as) idő, majd a nyugat felől közeledő, hétfőn felettünk átvonuló front nyomában érkező hűvösebb levegő hatására visszatér minden a normális (vagy ahhoz közelebbi) kerékvágásba. A jövő héten mediterrán ciklonok sorozata okoz majd csapadékos, szeles időt.

OMSZ: 2020. december 4. 15:39

Enyhe, de szeles

Ma még inkább csak a keleten, Tiszántúlon élők használhatták ki a napsütést, de a hétvégén erre már máshol is lehetőség adódik, és a Mikulás szakállára sem fognak jégcsapok nőni. A délkeleti szél viszont nem csillapodik, sőt...

OMSZ: 2020. december 3. 18:10

Vasárnapi tetőzés

A hét további részében a nyugat-európai ciklon előoldalán délkeleti áramlással több fokkal enyhébb és alapvetően száraz levegő érkezik fölénk. A hétvégén délkeleten akár 15 fok is lehet. Hétfőn azonban újabb mediterrán ciklon érkezhet többfelé esővel.

OMSZ: 2020. december 2. 17:12

Tél Tábornok menekül...

...ennek pedig a Mikulás és a rénszarvasok isszák meg a levét. Jelentős enyhülés kezdődik ugyanis, amelyet a kezdeti havazás után éjjel és csütörtökön nagyobb területen is kísérhet ónos eső a Dunántúlon. Az enyhülés tovább folytatódik a hét hátralevő részében.

OMSZ: 2020. december 1. 14:51

A naptárban már tél

Mediterrán ciklon közelíti meg a Kárpát-medencét. Szerdán a nap nagy részében még nem lesz csapadék, estétől viszont vegyes halmazállapot, sőt ónos eső is várható.

OMSZ: 2020. november 30. 15:12

Enyhülés

Lassan érkezik az enyhülés, ez pedig azzal is párosul, hogy a hét közepén érkező csapadék halmazállapota egyre kisebb eséllyel lehet hó. Bár jelenlegi kilátásaink alapján nagy havazás nem lesz, vegyes csapadék, így többek között ónos eső is előfordulhat az eső mellett!

OMSZ: 2020. november 29. 15:22

Kitavaszodik?

A téliesre fordult időben biztos vannak páran, akik reménykednek az enyhülésben. Van nekik egy rossz hírünk: pár napig még várni kell. Egyelőre a következő napokban még folytatódik a hideg, télies idő, jelentősebb mennyiségű csapadékra azonban csak szerda estétől számíthatunk.

OMSZ: 2020. november 28. 14:40

Hó volt, hó nem volt, ....

A "mese" folytatódik, mert a következő napokban már változékony idő várható, több alkalommal számíthatunk csapadékra, eleinte hóra, majd a jövő hét vége felé már inkább esőre. Vasárnap reggelre északkeleten már szánkózható mennyiségű lesz a lehulló hóréteg vastagsága.

OMSZ: 2020. november 27. 15:21

Változás kezdődik, de...

...ebből még nem sokat érzünk szombat estig, folytatódik a borult, párás, néhol ködös idő. Eddig síkvidéken még nem láthattunk havat, de holnap erre is sor kerülhet, és hogy melyik országrészben, az a videóból kiderül.

OMSZ: 2020. november 26. 15:53

Biztos, ami biztos...

Szombatig még nem változik semmi - ennyi betonbiztos pontja van a prognózisnak még ma is. A hétvége időjárásával kapcsolatos bizonytalanság valamennyit csökkent ugyan, ez inkább a várható hőmérsékletekre igaz. Ami még elmondható: a jövő héten is folytatódik a télies jellegű idő.

Cikkek száma: