2020. szeptember 28. hétfő
MeteoStúdió

OMSZ: 2020. szeptember 26. 15:09

Nincs még vége

Az éjszakai özönvízszerű esőzést (Dunántúl) okozó légörvény alakítja továbbra is időjárásunkat, átmenetileg szárazabb levegő érkezik most hozzánk, így vasárnap estig az ország nagy részén esőszünet várható, de utána...

OMSZ: 2020. szeptember 25. 15:26

Eljött az idő...

Napok óta emlegetjük, hát most eljött az idő, már a kertek alatt van a hullámzó frontrendszer. Részletek a videóban.

OMSZ: 2020. szeptember 24. 14:59

Óráink vannak hátra...

...a nyárias időből. Pénteken markáns frontrendszer érkezik, az eddigi szeptemberi csapadékhoz képest sok esővel, jó 10 fokos lehűléssel.
Ez a hétvége már más lesz, mint a többi.

OMSZ: 2020. szeptember 23. 15:50

Megőszül

Csütörtökön még a szebbik, péntektől a szomorkásabb arcát mutatja majd az időjárás. Lehűlés, szél és csapadék is érkezik – utóbbira már nagy szüksége van a természetnek.

OMSZ: 2020. szeptember 22. 14:36

Hosszabb éjszakák, több csapadék

Az őszi napéjegyenlőséget követően az éjszakák már hosszabbak lesznek, mint a nappalok. A száraz, eseménytelen időjárás helyét záporokkal, zivatarokkal tarkított napok veszik át, a hét végére pedig nagyobb fordulat is érkezik, de továbbra is nagy a bizonytalanság a részleteket illetően.

OMSZ: 2020. szeptember 21. 14:24

Mozgolódás

Kedden még nagyrészt nyugodt időre számíthatunk, aztán késő délutántól már elkezd mozgolódni a légkör, és ezt követően a záporok, zivatarok esélye is egyre jobban megnő.

OMSZ: 2020. szeptember 20. 14:54

Olyan mint ....

... a "Vénasszonyok nyara". Jellegében teljesen hasonló időnk van és még lesz holnap is, hisz a hűvös éjszakát mérsékelten meleg nappal követi, a hajnali pára gyorsan feloszlik és utána napos idő várható, csapadék nélkül, gyenge légmozgással. No, de ez azért mégsem az említett időszak, hisz csupán két napig tart (a 2-3 hét helyett) és a hét közepén már változékonyabb időnk lesz. A többi a videóban látható.

OMSZ: 2020. szeptember 19. 15:29

Jönnek a fagyok

No, egyelőre még csak a talaj mentén, de azért holnap reggel nem kell majd csodálkozni, ha valami furcsa, fehéret láttok a füvön. Hűvös lesz ugyan a hajnal, de utána napos idő várható, így délután már kellemes hőmérsékletű, őszi idő várható. A folytatásban pedig ...

OMSZ: 2020. szeptember 18. 14:29

Csípős reggelek

Az átvonult hidegfront után csak a reggelek emlékeztetnek arra, hogy ősz van. A folytatásban sem fogunk fázni a délutáni órákban.

OMSZ: 2020. szeptember 16. 15:51

Fűtéspróba

A holnap délután érkező hidegfront hatására a következő napokban visszaesik a hőmérséklet. Főként a hajnali órákban szombaton 4 és 10 fok közötti hőmérsékleteket is mérhetünk, ezért akár a fűtést is kipróbálhatjuk. Viszont a hétvégén ismét anticiklon közelíti meg hazánkat, ezáltal tényleg csak egy próbára adódik lehetőségünk.

Cikkek száma:
MeteoStúdió