2023. december 1. péntek
MeteoStúdió

OMSZ: 2023. november 30. 15:52

Évszakvál(toga)tás

Egyszerre több évszak is jelen lesz az országban, ugyanis egy tőlünk nyugatra mélyülő ciklon hatására fölöttünk keveredik intenzíven a légörvény előoldalán érkező igen enyhe légtömeg a hideg, sarkvidéki levegővel. Emiatt egy-két napig még folytatódik a sokfelé csapadékos időjárás, és nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az északi, valamint a déli tájak között. Csendesebbre csupán a szombaton átvonuló hidegfront után fordul az idő.

OMSZ: 2023. november 29. 16:10

Halmazállapotok

Szombat estig hullámzó és mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így sokfelé várható kiadós csapadék. Holnap az Északi-középhegységben nem esőre, hanem előbb tartós havazásra, majd estétől tartós ónos esőre lehet számítani.

OMSZ: 2023. november 28. 16:20

Mozgalmas

A szél éjszaka előbb feltámad, majd szerdán napközben már mérséklődik is, így vár ránk egy nyugodtabb, naposabb nap. Csütörtöktől szombat reggelig viszont gyakorlatilag országszerte kiadós csapadékra van kilátás.

OMSZ: 2023. november 27. 15:58

Jelentős...

Ciklon hoz jelentős csapadékot, döntően esőt, de az északkeleti harmadban havazással kezdődhet a csapadékhullás, majd ott is egyre több helyen havas esőbe, esőbe válthat a csapadékforma. Az északkeleti határhoz közelebb eső részeken, valamint a hegyekben akár vastagabb, tapadó hóréteg is kialakulhat.

OMSZ: 2023. november 26. 16:30

Mélységek és magasságok

Továbbra is mozgalmas marad a légkör, sőt, ha lehet ilyet mondani, tovább fokozódik a légköri dinamika. Gyakran fordul elő csapadék, emellett rendkívüli hullámzásba kezd a hőmérséklet.

OMSZ: 2023. november 25. 16:01

Itt a hideg

Megérkezett a hideg légtömeg, erős, néhol viharos északnyugati széllel. Hózápor, kisebb havazás csak helyenként fordul elő. De a lehűlés csak átmeneti lesz, a jövő hét elején újra meleg levegő érkezik fölénk.

OMSZ: 2023. november 24. 14:24

Jön a hideg

Északias áramlással érkezik a hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg térségünkbe, így az eső mellett már havazásra is van esély a következő napokban, akár megmaradó hó is lehet kisebb körzetekben.

OMSZ: 2023. november 23. 15:27

Nyitány

A holnap érkező hidegfront mögött erős, helyenként viharos széllel hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg érkezik hazánk térségébe, így egyre zordabb időjárásban lesz részünk. Pénteken még esőre, záporesőre, majd a következő napokban inkább havazásra, hózáporokra van kilátás.

OMSZ: 2023. november 22. 15:10

Tél előtti csend

A reggeli fagyokat követően a csütörtök még nyugodt lesz, azonban pénteken markáns hidegfront érkezik, amely mögött tartósan téliesre fordul időjárásunk: a jelentős lehűlést követően hajnalonta helyenként kemény fagyokra, illetve napközben is csupán alig 0 fok fölötti csúcsértékekre számíthatunk. 

OMSZ: 2023. november 21. 19:40

Közeleg a tél

Szerdán nagy területen megerősödik az északi szél, majd a csütörtöki nyugodtabb időt követően észak felől gyengülőben lévő hidegfront érkezik. Nem a front mentén lesznek az érdemi események, hanem mögötte, a hétvégén sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét.

Cikkek száma: