2021. február 25. csütörtök
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. február 24. 15:21

Változásra várva

Várni egészen szombatig kell, addig viszont marad minden a régiben.

OMSZ: 2021. február 23. 15:18

Nem ezt vártuk ...

...tőletek kedves Mátyások! Február 24-e Mátyás napja, a néphit szerint „ha Mátyás jeget talál, töri, ha nem talál, csinál”, vagyis ha éppen enyhe az idő, mint most is, jön a lehűlés és visszatér a hideg, téli idő. Ne reménykedjünk tehát a gyors tavaszi enyhülésben, mert kitarthat a tél még sokáig. A számítógépes előrejelzések egyelőre nem igazolják a népi regulát, mert a közeli jövőben jelentős lehűlés nem várható (tudjuk, nincs még vége a télnek).

OMSZ: 2021. február 22. 15:06

Köd vagy napsütés

A hét végéig egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja időjárásunkat. Ennek hatására éjszaka sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, ami napközben fokozatosan oszladozik, zsugorodik, de néhol tartósabban megmarad. A napsütötte vidékeken tavasziasan enyhe idő várható délután 15, 17 fokos hőmérséklettel, de a tartósabban felhős részeken 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

OMSZ: 2021. február 21. 16:50

Sok napon át ez lesz (lehet) a háttér...

...amit a bevezetőben mai kisfilmünkben mutatunk. Párás, nyirkos és szép napos vidékekkel egyaránt találkozhatunk – előbbiekkel elsősorban az északkeleti megyékben, utóbbiakkal főleg a Dunántúl tájakon. Belvízet növelő csapadék sehol sem fog hullani.

OMSZ: 2021. február 20. 15:26

Változó arányok

A következő időszakban egy markáns anticiklon alakítja időjárásunkat, emiatt jelentős változás nem lesz időjárásunkban. Éjszaka sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, ami helyenként napközben is megmarad. Emellett lesznek napsütötte vidékek is, és ezeken a területeken tavasziasan enyhe idő várható.

OMSZ: 2021. február 19. 15:42

Itt a ködös, hol a ködös?

Az átvonuló okklúziós front után tartós anticiklon épül ki hazánk felett. A ködös és napos területek harcolnak majd egymással.

OMSZ: 2021. február 18. 15:04

Szétszakadva...

A következő napokban enyhe levegő érkezik fölénk, emiatt lesznek tartósabban felhős, ködös, hűvös és lesznek napsütötte, tavasziasan enyhe időjárású vidékek is, a két terület között nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, vagyis kettészakad az ország.

OMSZ: 2021. február 17. 17:16

Jégtelenítés

Ráadásul ehhez még jégoldó folyadékra sem lesz szükség, megteszi az időjárás maga. Az ország délnyugati megyéiben egyértelműen a tél áll vesztésre a következő napokban a tavasszal szemben folytatott harcban.

OMSZ: 2021. február 16. 15:46

Olvadozás

Az elmúlt napokban sokat emlegetett enyhülésből szerdán már ízelítőt is kapunk: eső, vegyes halmazállapotú csapadék, északon átmeneti ónos eső is kialakulhat. Északnyugaton délután 10 fokig emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten ezzel szemben még télies viszonyok fognak uralkodni.

OMSZ: 2021. február 15. 14:16

Enyhülő irány

Melegfront érkezik, emiatt kedden már nem lesz az előző napokéhoz hasonló zavartalanul napos idő. A héten enyhülésre számíthatunk, ez azonban nem mindenütt ugyanolyan mértékben megy majd végbe.

Cikkek száma: