2018. május 27. vasárnap
Elemzések, szöveges előrejelzések

OMSZ: 2018. május 24. 16:16

Meleg idő zivatarokkal

A következő napokban is folytatódik a többnyire napos, meleg időjárás helyenként záporokkal, zivatarokkal, elszórtan felhőszakadással. Nagy területre kiterjedő, áztató jellegű csapadékra a következő egy hétben nincs kilátás.

OMSZ: 2018. május 21. 15:58

Sokfelé további csapadékra lenne szükség

Péntekig meleg, záporos, zivataros időre számíthatunk, ugyanis délies áramlással viszonylag nedves, labilis rétegződésű léghullámok érkeznek fölénk, de országos áztató eső nem valószínű. A hét végétől északkelet felől szárazabb légtömeg áramlik térségünkbe.

OMSZ: 2018. május 17. 15:20

Záporokkal tarkított kora nyári idő

A hét elején az ország nagy részére megérkezett a várva várt csapadék, és a folytatásban sem kell egyértelmű száraz időre számítani, bár országos eső az előttünk álló egy hétben nem valószínű. Főként záporok, zivatarok öntözik majd foltszerűen a talajt.

OMSZ: 2018. május 15. 09:50

Lehűléssel érkezik az eső

A mögöttünk álló hét zivatarokban gazdag időjárása csak kevés helyen hozta meg a kívánt csapadékot, a héten azonban országszerte megérkezik a növények túlélését jelentő eső. Magassági hidegcseppek okoznak változékony, az eddigieknél több fokkal hűvösebb, gyakran esős időt, de az eső mellett záporok, néhol heves zivatarok is lesznek.

OMSZ: 2018. május 10. 17:02

Megérkezhet a májusi arany

A hét végéig folytatódik a jelenlegi meleg, záporos időjárás, hétfőtől azonban változás kezdődik. Végre nyugatira, délnyugatira fordul az áramlás iránya, mellyel előre láthatólag nagyobb mennyiségű országos csapadék és egyúttal lehűlés is érkezik.

OMSZ: 2018. május 7. 13:51

Májusi eső aranyat ér(ne)

A száraz, szeles idő után kissé nedvesebb és labilis rétegződésű léghullámok érkeznek fölénk északkelet, kelet felől a magasban. E miatt a következő napokban elsősorban délutánonként záporok, zivatarok alakulnak majd ki, azonban a nagyon hiányzó, aranyat érő, országos, áztató eső nem érkezik meg.

OMSZ: 2018. május 4. 09:10

Folytatódik az igen meleg, nyári időjárás

Egy mediterrán ciklon előterében a következő napokban is folytatódik az igen meleg, nyári időjárás. A néhány fokos enyhülést hozó hidegfront vasárnap vonul át fölöttünk, mögötte hűvösebb, de egyelőre száraz légtömegek érkeznek fölénk. Nagyobb területre kiterjedő, számottevő csapadék, amire az őszi és tavaszi vetésnek egyaránt szüksége lenne az optimális fejlődéshez, a következő egy hétben sem valószínű, maradnak az elszórtan előforduló záporok, zivatarok.

OMSZ: 2018. május 1. 14:22

A héten is folytatódik a nyári idő

A hétvégéig jellemzően délies áramlással továbbra is meleg légtömegek áramlanak fölénk. A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, csapadékra főként záporokból, zivatarokból lehet számítani, melyek változó valószínűséggel, de a hét minden napján kialakulhatnak az országban.

OMSZ: 2018. április 26. 13:39

Korai akác virágzás várható

A csütörtöki és pénteki kevésbé meleg idő után ismét visszatér az átlagosnál jóval enyhébb, júniusinak megfelelő hőmérsékletű időjárás. Országos, áztató esőnek a következő napokban kicsi az esélye, pedig egyre nagyobb szükség lenne a csapadékra.

OMSZ: 2018. április 23. 15:29

Záporokkal, zivatarokkal tarkított, meleg időjárás

A mögöttünk álló héten meleg, többnyire száraz időben lehetett haladni a hirtelen jött jó időben igencsak megszaporodott mezőgazdasági munkákkal. A következő napokban kissé változékonyabbra fordul időjárásunk. Továbbra is meleg marad az idő, de a napsütés mellett többször erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporokra, zivatarokra illetve esőre egyaránt számítani lehet. A szerda, péntek illetve szombat ígérkezik csapadékmentesnek.

Cikkek száma: