2017. december 17. vasárnap
Elemzések, szöveges előrejelzések

OMSZ: 2017. december 11. 13:10

Újabb jelentős csapadék érkezhet

A legfrissebb előrejelzések szerint a héten folytatódik a csapadékos időjárás, ugyanis markáns frontrendszerek érkeznek térségünkbe, és főleg péntektől újabb kiadós eső, majd a hét végén már hó is valószínű. Jellemzően enyhe marad az idő, a hét eleji és a péntek körüli felmelegedést a hét közepén kisebb, majd a hét legvégén már komolyabb lehűlés követi.

OMSZ: 2017. december 4. 13:33

Tovább pótlódik a talaj vízkészlete

Az előttünk álló héten is frontok vonulnak majd térségünkben, így változékony, az átlagosnak nagyjából megfelelő hőmérsékletű, tél eleji időjárás vár ránk a hét végére újabb jelentős csapadékkal.

OMSZ: 2017. november 27. 14:11

Beköszönt a tél

A hétvégén hazánk fölött átvonult hullámzó frontrendszer hidegfrontja országszerte lehűtötte a levegőt, ugyanakkor megszüntette a ködös, párás időt, ami tartósabban egyelőre nem is tér vissza. A hét közepén és várhatóan a hét végén is egy-egy fölöttünk áthaladó ciklon hatására csapadékos időre van kilátás többfelé hóval.

OMSZ: 2017. november 20. 12:39

Enyhülés csapadékkal és sáros talajjal

Kedden sokfelé kisebb csapadék, szerdától szárazabb, enyhébb idő, a hét végére újabb csapadék - tömören így lehetne összefoglalni az előttünk álló hét időjárását.

OMSZ: 2017. november 13. 14:34

Lehűlő idő, sáros talaj

A héten a frontos kezdet után megnyugszik időjárásunk, keddtől számottevő csapadék már nem várható. A szél szerdától mérséklődik, így nagy területen várható a hét közepén fagy. Péntektől több lesz a felhő, megszűnnek a fagyok, a hét végére pedig újabb csapadék érkezhet.

OMSZ: 2017. november 6. 12:34

Változékony, de enyhe időben lehet dolgozni a földeken

Az ország nagy részén a hét elején is folytatódik a hétvégét is jellemző, száraz, csendes őszi idő, csak a nyugati, délnyugati országrész időjárására lesz hatással egy tőlünk délnyugatra örvénylő ciklon, amely arrafelé felhős, esős időt okoz. Szerdától mindenütt változékonyabbra fordul az idő, de nagyobb mennyiségű csapadék a jelenlegi számítások szerint csak vasárnap valószínű. Jellemzően az átlagosnál enyhébb időre van kilátás.

OMSZ: 2017. október 30. 17:03

Szárazabb idő az őszi munkákra

A viharos hétvége után a folytatásban már nyugodtabb időre számíthatunk, bár frontok a héten is érkeznek, de nagyobb csapadékot nem, inkább csak szelet hoznak. A hét első felében többfelé várható reggelre fagy, de országos, komolyabb fagy egyelőre nem látszik. A hét második felében kissé emelkedik majd a hőmérséklet, így többnyire ideális időben lehet végezni az őszi talajmunkákat, a gyomirtást és a regulátoros kezelést viszont a szél zavarhatja.

OMSZ: 2017. október 23. 18:24

Nagy eső áztatta a földeket

Az esős idő után lassan megnyugszik a légkör térségünkben, majd a hét végére ismét változékonyabbra fordul az idő és a hét közepi enyhülés után akkor jelentős lehűlés is valószínű.

OMSZ: 2017. október 16. 14:26

Folytatódik a mezőgazdasági munkáknak kedvező időjárás

A múlt hét első felében helyenként még előfordultak kisebb esők, gyenge záporok, csütörtöktől viszont már mindenütt száraz időben lehetett haladni a munkákkal. Időjárásunkat a következő napokban is anticiklon alakítja, ezért marad a száraz, napos idő. Éjszakánként párássá válik a levegő, egyre többfelé képződik köd, ami a délelőtt folyamán északkeleten egyre lassabban oszlik fel. Időjárási frontok csak a hétvégén érik el térségünket, addig számottevő változás nem várható, csak a ködhajlam növekedésével kell számolni.

OMSZ: 2017. október 9. 16:00

Többnyire száraz időben lehet végezni a mezőgazdasági munkákat

Az elmúlt napokban csak kevés csapadék hullott, főként az ország nyugati felén, és a száraz időjárás folytatódik az előttünk álló héten is. Bár több időjárási front is érinti a Kárpát-medencét, ezekből főként a hét első felében lehet helyenként kisebb esőkre, záporokra számítani, de az egész országot érintő, nagyobb csapadék nem valószínű. Folytatódik a csendes, őszi idő a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekkel.

Cikkek száma: